Élet-Stílus

Schumacher: be kellene fejeznie a kistestvérnek

Nagyon úgy fest, hogy jövőre már nem lesz a Forma-1-es szezon indulói között egy Schumacher sem: a hétszeres világbajnok 2006 végén vonult vissza, és most ugyanerre biztatja az öcsét is, aki hiába reménykedik, egyelőre nincsen helye egyik istállónál sem.

Ralf Schumacher idén októberben bejelentette, hogy jövőre már nem a Toyotánál versenyez. Új csapatot hiába keresett magának a 32 éves pilóta, nagyon úgy tűnik, hogy sehol nem tartanak igényt a szolgálataira. Maga Ralf is elképzelhetőnek nevezte, hogy jerezi teszteken ült utoljára F1-es autóban.

A német versenyzőt az elmúlt években mutatott gyenge produkciója miatt sehova nem hívták, utolsó lehetősége a Force India csapatnál volt. A hétközi teszten azonban csúnyán leszerepelt, így biztosra vehető, hogy az istálló indiai tulajdonosa, aki mellesleg a barátja, nem ajánl neki szerződést.


Schumacher: be kellene fejeznie a kistestvérnek 1

Vége a Schumacher-érának? (Sport1)


„Nincs értelme, hogy egy olyan autóba üljön, ahol feltehetően csak az utolsó előtti helyekért küzdene. Semmi szüksége nincsen erre, több értelme lenne, ha olyasmivel foglalja el magát, amit valóban élvez. Manapság minden idejét a sportnak szenteli, de hamarosan rá fog jönni, hogy vannak ennél fontosabb dolgok is az életben” – tanácsolta öccsének a tavaly visszavonult hétszeres világbajnok.

Nemcsak a testvére, hanem egykori menedzsere, Willi Weber szerint is be kellene fejeznie a pályafutását Ralfnak. „Ha nem talál magának olyan csapatot, ahol a képességeinek megfelelő autót kap, akkor az lenne a legjobb, ha visszavonulna” – nyilatkozta Weber, aki 1997-ben szerzett egy F1-cockpitot Ralfnak a Jordannél.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher öccse tíz évet töltött el a Forma-1-ben. Hat futamgyőzelmet aratott, 27-szer állhatott fel a dobogóra, s hatszor szerezte a pole pozíciót. A 2007-es szezonban öt pontot szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik