Élet-Stílus

Magyarország-Románia 34-31

A magyar válogatott remek úton halad a negyeddöntő felé, miután döntetlenre végzett a német együttessel. A kezdeti gyengébb forma után szombaton remekül játszott a csapat, és remélhetőleg kitart a lendülete a románok ellen is, akik idáig mindegyik mérkőzésüket megnyerték a női kézilabda világbajnokságon.

Középdöntő, 3. forduló
II. csoport:
Magyarország-Románia 34-31

Korábbi eredmények:
Spanyolország-Koreai Köztársaság 28-26

60. perc: Vége a meccsnek. Most már nem az a kérdés, hogy továbbjutunk e, hanem hogy mi leszünk e a csoportelsők. A gyenge kezdés után szenzációsan játszott a magyar válogatott.

59. perc: Újabb kiállítás nálunk, majd Mehlmann lövését fogta a román kapus. Lépéshiba a románoknál, innen már nem szabad kiengedni a meccset. Németh András idő kért 69 másodperccel a vége előtt. (34-31)

58. perc: Továbbra is emberhátrányban, de ez Görbiczet nem zavarja. Mehlmann is magára talált a végére. (34-31)

57. perc: Vérten harmadszor, Pálinger megint védett. Elérhető közelségben az újabb bravúr. (32-29)

56. perc: Szamoránskyt leküldték két percre, a hetest Pálinger nem érte el. (31-29)

55. perc: Vérten két nagyon fontos góllal tette le a névjegyét. Görbicz pedig büntetőből képtelen hibázni. (31-28)

52. perc: Feljöttek egy gólra a románok, a vége megint nagyon izgalmas lesz. (28-27)

49. perc: Kutyabaja Tóthnak, a 13. gólját szerezte. A románok nem hagyják magukat lerázni. (27-25)

47. perc: Tóth esett rosszul, de rövid ápolás után úgy tűnik tudja folytatni. (26-24)

46. perc: Görbicz büntetőből ismét eredményes, de aztán feleslegesen szabálytalankodik. Tóth viszont megállíthatatlan, már 11 találatnál tart. (25-22)

44. perc: Tomorit szórták ki nálunk a bírók, de Pálingernek éles szögből nem lehet gólt lőni. A másik kapunál Görbicz villant. (23-20)

42. perc: Hatalmas pofont kapott Görbicz, ellenfele két percet pihenhet. Tóth góllal büntetett, a román kapitány pedig időt kért. (21-19)

40. perc: És a Győr irányítója megindulásból a vezetést is megszerezte! (20-19)

39. perc: Sokat javult a védekezésünk, Görbicz hetesével pedig már egyenlő az állás. (19-19)

35. perc: El kell ismerni szépen kombinál az ellenfél, de Görbiczet sem kell félteni: az irányító már öt gólnál tart. Kiállítottak a játékvezetők egy románt. (17-19)

33. perc: Tóthot teljesen üresen hagyták a románok, két gól a különbség. (16-18)

31. perc: Folytatódik a játék, a románok ezt a félidőt is gyors góllal kezdték, de Ferling ermberhátrányból válaszolt. (15-17)

A magyar válogatott álmosan kezdett, de az utolsó tíz percre összeszedte magát. Ha ugyanúgy folytatja, mint a szünet előtt, akkor meg is lephetjük az eddig veretlen románokat. Pálinger – már mondani sem kell – remekül véd, a másik oldalon Dinu nem sokkal marad el mögötte.

30. perc: Vége az első félidőnek. Ferling találatával sikerült ismét közelebb férkőzni. A fordulás után két percig emberhátrányban leszünk. (14-16)

28. perc: Gyors gólváltás, marad a háromgólos különbség. (13-16)

26. perc: Tóth Tímea már a hatodik gólját szerezte meg, ezzel ő a magyar csapat legjobbja. A helyzet kihasználása azonban nem az igazi. Pálinger sorban fogja a ziccereket. (12-15)

24. perc: Gyönyörű Ferling bejátszás, Borbás pedig szép beállós góllal csökkenti ötgólosra a hátrányt. (9-14)

22. perc: Talán sokat kivett a lányokból a németek elleni meccs. Támadásban kevés a mozgás, a védelmünk pedig nem elég agresszív. Pálinger persze hozza magát. (8-13)

19. perc: A hatalmas termetű Bese játszi könnyedséggel lő nekünk gólokat, ráadásul a román kapus remekül véd. Szerencsére Görbicz bombáját képtelen kiszedni. (7-12)

16. perc: Németh időt kért, de a folytatás sem a szájunk íze szerint alakult: újabb kiállítás és újabb román gól. (5-10)

14. perc: Buta magyar hibák után már négy góllal mennek a románok, de legalább kiegészültünk. (5-9)

11. perc: Emberhátrányban jöttünk fel egy gólra. Pálinger pedig szokásához híven remekel a magyar kapuban. (5-6)

8. perc: Büntetőból ismét eredményes az ellenfél, de Mehlmann átlövésből lőtt óriási gólt. (3-5)

6. perc: Kétgólos előny a románoknál. A Németh-csapat támadásban nagyon tanácstalannak tűnik. (2-4)

3. perc: Pálinger remélhetőleg ma is csúcsformában véd, egy százszázalékos ziccert már fogott. Görbicz a másik oldalon bombagólt lőtt. (2-2)

1. perc: Mi kezdtük az összecsapást. Az első lövésből Tóth Tímea volt eredményes, de a románok sem sokat vacakoltak első találatukkal. (1-1)

Az előző vb-n második, az idei tornán százszázalékos románok az összecsapás esélyesei. Már csak azért is, mert ők már biztosan ott lesznek a negyeddöntőben. A magyarok elleni meccset azonban biztosan nem veszik félvállról, hiszen a nyolc között szeretnék elkerülni az erősebb csapatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik