Élet-Stílus

Nem lesz gyorsított eljárás a kötekedő pólósok ügyéből

Nem gyorsított eljárásban tárgyalják a két héttel ezelőtt, a fővárosi Alagút utcában a rendőrökkel incidensbe keveredett vízilabdázók ügyét - közölte egyikük jogi képviselője.

Gál András, Kósz Zoltán volt válogatott vízilabdás védője annyit mondott, hogy azért maradt el a csütörtök reggelre kitűzött tárgyalás, mert „a bíróság elé állítás feltételei nincsenek meg az eljáró bíróság szerint”. „Az eljáró bíró megítélése szerint ez az ügy nem egyszerű megítélésű”, márpedig ez a gyorsított eljárás előfeltétele – mondta, a további menetrendről annyit közölve, hogy az akta így visszakerül az ügyészségre, s akkor kerül ismét vissza, ha az vádat emel.

Az előzetes hírek arról szóltak, hogy a vízilabdások ügyét gyorsított eljárásban tárgyalják. Ezzel kapcsolatban Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-nek elmondta: nincs különösebb oka a gyorsított eljárásnak, a törvényi feltételei adottak, a tanúk megvannak, van a történtekről felvétel.

Kósz Zoltán, a Sydney-ben olimpiai bajnoki címet szerzett magyar válogatott kapusa, és az ugyancsak Pécsett pólózó világbajnoki bronzérmes Petőváry Zsolt november 23-án keveredett incidensbe a rendőrökkel Budapesten, a Lánchíd közelében, amikor a rendőrök igazoltatásra megállították őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik