Élet-Stílus

Heten ugrottak le a völgyhídról

Sok autós a tiltás ellenére is megáll egy-egy fotót készíteni a kőröshegyi völgyhídon, és már hét bázisugró vetette a mélybe magát az autópályáról.

Rendszeres probléma, hogy többen nem tudnak ellenállni a kőröshegyi viaduktról nyíló gyönyörű panorámának, és megállnak fotózni. Az 1872 méter hosszú létesítményen azonban nincs leállósáv, ezért szigorúan tilos és életveszélyes járművel megállni – mondta be Hanák Tímea hídmester.


Nem tudni, miben vétkeztek

Súlyos szabálysértést követett el még október közepén hét bázisugró is, akiket a mintegy 90 méteres mélység csábított. Kora reggel furgon állt meg a híd közepén. Heten pattantak ki belőle, akik egy ideig sétáltak a korlát mellett, mérlegelve, hogy a mélyben lévő munkaterület melyik pontjára érkezzenek, majd leugrottak.

Az autópálya mérnöksége feljelentette az ejtőernyősöket, de mint kiderült, korántsem egyszerű feladat megállapítani, pontosan miféle jogszabályt sértettek meg a mélység szerelmesei. A területileg illetékes siófoki rendőrkapitányság továbbította az ügyet az autópálya rendőrségnek (Rebisz), mondván, hogy az autópálya működését zavarták a szabálytalankodók.


Százezres bírságot kaphatnak

A rendőrség több tanút is meghallgatott, akik pontos személyleírást nem tudtak adni az ugrókról és segítőikről, de a hídra szerelt ipari kamera rögzítette a járművük rendszámát. Az Autópálya Rendőrség Balatonvilágosi Alosztálya arra jutott, hogy az ugrókkal szemben légi-közlekedés biztonságát szolgáló szabályok megszegése miatt javasol szabálysértési eljárást indítani.

Eszerint akár százezer forintig terjedő pénzbírság is kiszabható a bázisugrókra, de csak akkor, ha a siófoki rendőrkapitányság elfogadja a javaslatot. A Rebisz ugyanis az ügyben eddig keletkezett iratokat és a felvételeket illetékességből visszaküldte a Siófokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik