Élet-Stílus

Hamilton legyőzte Michael Schumachert

Az idei szezon felfedezettje, Lewis Hamilton több mint fél másodperccel gyorsabb volt a tavaly visszavonult Michael Schumachernél a Forma-1-es csapatok jerezi tesztelésén. Őt is megelőzte viszont a BMW-s Robert Kubica.

A jerezi tesztnapok szerdai felvonásán még Hamilton győzött, Felipe Massa és a világbajnok Kimi Räikkönen előtt, egy nappal később azonban már két tizedmásodperc híján a második helyre szorult. A nap leggyorsabbja Robert Kubica volt. A hétszeres világbajnok, idősebbik Schumacher csak a nyolcadik legjobb eredményt érte el a Ferrari volánjánál.

A McLaren-Mercedes újoncként világbajnoki második helyig jutott, 22 esztendős brit pilótája 1:19.331 percet repesztett, míg a nála 16 évvel idősebb, hétszeres vb-győztes német sztár ennél 0,554 másodperccel gyengébb időt produkált. A nap leggyorsabb köre Kubica nevéhez fűződik, a világbajnoki összetett hatodik helyén végző lengyel 1:19.157-al végzett.


Hamilton legyőzte Michael Schumachert 1

A hétszeres világbajnok Jerezben (MTI/AP)


Az utolsó esélyéért küzdő Ralf Schumacher a Force Indiával körözött, de nem sokat, miután egy műszaki hiba miatt vissza kellett térnie a boxba. A kocsiját ugyan megjavították, de az egyik kanyar kifogott az elmúlt szezonban még Toyotával száguldozó pilótán. Ralf gyors egymásutánban kétszer is elszállt, másodszorra ráadásul a kocsi is sérült.

A 32 éves pilóta elképzelhetőnek nevezte később, hogy ezek voltak az utolsó körei egy Forma-1-es autó volánja mögött. “Ha egy sokat ígérő projekt része lehetek, akkor folytatom, egyébként inkább otthon maradok. Nem kötelező jövőre is versenyeznem” – fogalmazott Ralf, aki amúgy a 20. pilóta közül a legrosszabb időt autózta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik