Élet-Stílus

Világpremier Győrben

Magyarországon gyártják az Audi legújabb típusát, az A3 Cabriót. A kisalföldi városban volt az autó világpremierje.

1996-ban még azt sem tudtuk, hogy bárki akar-e majd venni egy kompaktméretű prémiumkategóriás autót. Azóta 1,8 millió darabot adtunk el belőle – büszkélkedett Thomas Faustmann, az Audi Hungaria vezérigazgatója.

Az új típus gyártásához a német autógyár 1,2 milliárd forintot fektetett be, így összesen napi 300 autót tudnak Győrben készíteni – az A3-on kívül itt készülnek a TT Coupék és a Roadsterek is, évente összesen 25 ezer darab.

A gyártás a cég régi receptje szerint megy: a németországi Ingolstadtban gyártják a karosszériát és ott is fényezik az autókat, Magyarországon pedig összeszerelik őket.


Világpremier Győrben 1

Képgaléria: Az új Audi A3 Cabrio


A vállalat 1998 óta gyárt Magyarországon autókat, időközben a győri üzem vált a cég legnagyobb motorgyárává, tavaly majdnem kétmillió erőforrás készült az egykori Rába telephelyén. Ez a világ egyetlen motorgyára, ahol V10-es könnyűfém motorokat gyártanak, így a győri üzemben gyártják a világ egyik leggyorsabb sportautója, a Lamborghini Gallardo 580 lóerős motorját is.

Az A3 cabrio négyféle motorral készül: a régebbi 1,9 literes turbódízel mellett az újabb, kétliteres TDI-vel, illetve 1,8-as és 2 literes benzinmotorral. Magyarországon 2008 februárjától rendelhető, körülbelül 1,5 millió forinttal lesz drágább, mint az acéltetős változat – mondta lapunk érdeklődésére Acsadi Judit, a Porsche Hungária PR munkatársa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik