Élet-Stílus

Rosberg kikosarazta a McLarent

Fernando Alonso távozásával megüresedett egy hely a brit-német istállónál, egyelőre azonban nem tudni, hogy jövőre ki lesz Lewis Hamilton csapattársa. A héten két jelölt is bejelentette, hogy nem szerződik a McLarenhez.

A világbajnoki pontversenyben végül a második helyen végző brit versenyző azt szerette volna, ha Nico Rosberg érkezik Alonso helyére. A német azonban a napokban kijelentette, hogy marad a Williamsnél. „Még csak 22 éves vagyok, nincs értelme kapkodni” – mondta a Daily Telegraph-nak Keke Rosberg fia.

Már van elég pénz

Nico az első szezonjában kétszer a hetedik helyen végzett, idén pedig hétszer ért pontot érő helyen a célba. A szezonzáró interlagosi futamon negyedikként intették le, ami pályafutása legjobb eredménye. „Lépésenként szeretnék előrébb kerülni, a következő szezonban a dobogós hely a célom” – magyarázta a Nico, akinek édesapja éveken keresztül szintén a Williamsnél száguldott.

Maga Frank Williams is jelezte, hogy most már nem kell eladniuk a legjobb pilótájukat.

„Mit mondjak a szponzoroknak és a munkatársaimnak? Egész évben azt magyaráztam nekik, hogy szeretnénk ismét az élcsapatokkal versenyezni, és erre elküldöm Nicót? Egy éve talán meggondoltam volna, de most már nincsenek anyagi problémái a csapatnak” – nyilatkozta a csapatfőnök a „sport auto”-nak.

Ketten maradtak

Hamiltonnak tehát türelemmel kell várnia, továbbra sem dőlt el, hogy kit szerződtetnek le a McLaren vezetői. Hét közben egy másik jelölt, Adrian Sutil is közölte, hogy nem érdekli a wokingiak ajánlata. Így már csak Heikki Kovalainen, illetve Pedro de la Rosa jöhet szóba.

A fiatal finnt nemrég elküldte Flavio Briatore a Renault-tól, és jelenleg nincs is szerződése. A spanyol McLaren-tesztpilótának a Prodrive csapatban szorították volna helyet, de néhány napja a fiókistálló nem kapta meg 2008-ra a rajtengedélyt a Forma-1-es vb-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik