Élet-Stílus

Nagy bajba kerülhet a Renault

A McLaren-Mercedes Forma-1 istálló adatokat szivárogtatott ki a Renault-féle kémkedési ügy kapcsán. Amennyiben ezek az információk helytállóak, a francia csapat legalább akkorát, ha nem nagyobbat bukhat, mint korábban a wokingiak.

Az üggyel kapcsolatban a The Times arról ír, hogy Flavio Briatore csapatának 18 tagja látta a McLaren-Mercedes műszaki adatait, melyeket állítólag a mérnökük, az azóta felfüggesztett Phil Mackereth lopott el.

A brit lapok szerint a Renault 33 különböző fájlt birtokolt, köztük 780 műszaki rajzot, valamint a McLaren 2006-os és 2007-es autóinak tervrajzait is, s a dokumentumokat több vezető beosztású csapattag is látta.


Nagy bajba kerülhet a Renault 1

Flavio Briatore csapata képben volt a McLarent illetõen? (vezess.hu)


A wokingiak így fogalmaznak a FIA-hoz intézett beadványban: „Egyértelmű, hogy a McLaren adatait tudatosan és szándékosan széles körben terjesztették, illetve elemezték a Renault-nál.”

A fentiekhez hozzáteszik azt is, hogy az ügy tisztázására vonatkozó felszólításukra a Renault félrevezető és inkorrekt módon reagált, azt pedig egyenesen abszurdnak nevezik, hogy a volt mclarenes Phil Mackereth csak nosztalgikus okból tartotta meg a műszaki adatokat.

Ha a McLaren vádjai igazak, a Renault még a wokingiakra szeptemberben kiszabott kizárásnál és 100 millió dolláros büntetésnél is keményebb következményekre számíthat. Az FIA Motorsport Világtanácsa december 6-án tartja meghallgatását az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik