Élet-Stílus

Új városközpont épül Budaörsön

Solaris City néven a Whitestone Investment Consulting Kft. fejlesztésében 50 millió eurós beruházással multifunkcionális kereskedelmi és irodakomplexum épül Budaörs üzleti negyedének közepén.

A 6 hektáros területen létesülő, összesen 70 ezer négyzetméteres létesítmény építése a jövő év tavaszán kezdődik és 2009 nyarán zárul. Az iroda területe 21 ezer, az üzleté 8 500 négyzetméter, a parkolóhelyek száma pedig 800 lesz. Az építési terület – Budapest felől haladva az M1-M7 közös szakaszán – a lábakon álló körforgalom előtt, a pálya jobb oldalán található. A terület szélén már építi a város önkormányzata az uszodát és sportközpontot, és 400 lakásos lakópark is szerepel az önkormányzat terveiben.


A második ütemben Solaris Park néven irodák épülnek a területen. Hat épületben mintegy 20 ezer négyzetméter „A” kategóriás iroda létesül. Ennek az építése a Solaris City befejeztével kezdődik.



Új városközpont épül Budaörsön 1

Az új városközpont látványterve (forrás: solarispark.hu)


A bérbeadásért felelős Jones Lang LaSalle megítélése szerint ezen a területen az irodák iránti kereslet messze meghaladja a kínálatot. Idén egyáltalán nem épült itt iroda. Budaörsön 76 ezer négyzetméter modern iroda található, a kihasználatlanság 4,8 százalék, mintegy harmada a budapesti átlagnak. Az átlagos bérleti díj 9,5-10,1 euró (havonta és négyzetméterenként), ez 3-5 euróval alacsonyabb a fővárosinál.


A fejlesztő Whitestone Investment Consulting Kft. építteti a Palazzo Dorottyát, a kispesti Határ úti bevásárló- és irodaközpontot, hamarosan pedig logisztikai központ építésébe kezd Törökbálinton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik