Élet-Stílus

A BMW-é a leggyorsabb gázüzemű autó

Közel 320 km/órás sebességet ért el egy gázhajtásra átalakított BMW. Az AC Schnitzer gépét az olaszországi Nardo tesztpályán hajtották meg.

Önmagában is elég különleges, hogy az M5-ös BMW 552 lóerősre hizlalt V10-es motorját szerelték egy hármas BMW orrába, de az AC Schnitzer nem is benzinnel eteti a szörnyet. A GP3.10 gázzal megy.

Ennek is köszönhető, hogy a motor a hagyományoshoz képest nagyobb teljesítménnyel bír és képes rá, hogy 4,5 másodperc alatt 100-ra gyorsítsa a kocsit. Ám ennél jóval többet is tud! Ezért utaztak le vele Dél-Olaszországba a Nardo tesztpályára. A 13 kilométeres körpályán szabadon száguldhattak, elérve az autó tejesítőképességének határig. A gázos BMW 318,1 km/órás sebességig jutott, így ez a világ leggyorsabb gázzal üzemelő járműve.


A BMW-é a leggyorsabb gázüzemű autó 1

A leggyorsabb LPG (vezess.hu)



Már csak azért is előnyösebb a benzinnél az LPG, mert a nagyobb teljesítmény mellé 15 százalékkal kisebb károsanyag-kibocsátás jár, mialatt a fogyasztás sem nagyobb. Németországban 2700 megfelelő kút is van, így nem gond a tankolása sem, ha mégis kiürülne a 80 literes gáztartály, az autó egyszerűen visszakapcsolható benzinüzemre, az ehhez tartozó 60 literes tartályt is megtartották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik