Élet-Stílus

IAAF: három-három jelölt az év legjobb eredménye díjra

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) a nőknél és a férfiaknál is háromra szűkítette a jelöltek listáját az év legjobb teljesítménye díjra.

Kapcsolódó linkek


atletika.lap.hu
sport.lap.hu

A szövetség szerint 2007-ben a férfiaknál a jamaicai Asafa Powell 9.74 mp-es 100 m-es világcsúcsa (szeptember 9., Rieti), az eritreai Zersenay Tadese mezeifutó világbajnokságon futott 35:50 perces győztes ideje (március 24., Mombassa), illetve az amerikai Jeremy Wariner, a 400 m-es oszakai vb-döntőben produkált 43.45 mp-es eredménye (augusztus 31., Oszaka) volt a három legemlékezetesebb.

A két sprinter kiváló teljesítménye önmagáért beszél, Tadesse eredményét pedig az teszi különösen értékessé, hogy a versenyen az általa diktált iramot nem bírta a toronymagas esélyes, címvédő etióp Kenenisa Bekele, aki két kilométerrel a vége előtt – hivatalosan gyomorbántalmak miatt – feladta a küzdelmet.

A nőknél az orosz Jelena Iszinbajeva 4,93 méteres fedettpályás rúdugró világcsúcsa (február 10., Donyeck), a kenyai Janeth Jepkosgei 1:56.04 perces 800-as világbajnoki ideje (augusztus 28., Oszaka) és a horvát Blanka Vlasic 2,07 méteres magasugró eredménye (augusztus 7., Stockholm) lett a legjobb.

Iszinbajeva Donyeckben 20. világcsúcsát ugrotta, Jepkosgeinél az elmúlt négy évben senki sem futott jobbat, ráadásul nyúl nélkül, a rajttól az élen futott, míg Vlasic minden idők harmadik legjobb szabadtéri eredményét érte el.

A győzteseket november 25-én a Világ Atlétikasi Gálán nevezik meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik