Élet-Stílus

Káoszt hozott a hó Kelet-Ausztriában

Komoly közlekedési gondokat okoz a csütörtök délelőtt óta tartó folyamatos havazás Kelet-Ausztriában, ahová a nyugati és középső országrészekhez képest néhány napos késéssel érkezett meg a tél.

Bécsben péntek reggelig mintegy 10-15 centiméteres hó esett, és bár egész éjszaka dolgoztak a hóeltakarító gépek, a közlekedés jelentős mértékben lelassult. Súlyosabb fennakadások azonban nem mutatkoztak a reggeli forgalomban.

Igen súlyos a helyzet a nyugati – A1-es – autópálya St. Pölten és Bécs közötti szakaszán, ahol járművek ezrei vesztegelnek tizenkettedik órája a hóban. Az érintett útszakaszt már csütörtök este lezárták, mert a fővárost délen megkerülő, a nyugati sztrádából leágazó A21-es gyorsforgalmi úton több kamion megcsúszott és keresztbeállt az úttesten: a rendkívül forgalmas útvonalon több mint húsz kilométer hosszan torlódtak össze a személy- és teherautók.

Az éjszaka folyamán a Vöröskereszt segítségével kimenekítették a gyerekeket és a nőket a megrekedt járművekből, az ott maradókat meleg itallal és takarókkal látták el.

St. Pöltennél az S33, S5 és A22 utak felé terelik el a forgalmat. Salzburg irányába is nehezen járható az A1-es sztráda az elakadt kamionok miatt.

A téliesre fordult idő miatt két halálos kimenetelű baleset is történt Alsó-Ausztriában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik