Élet-Stílus

Életveszélyesen megfenyegették a doppingellenőröket

Folyamatosan fenyegetik a magyar doppingellenőröket Kovács Ágnes olimpiai és világbajnok úszónő múlt heti dopping ellenőrzése kapcsán kirobbant eset óta - írja a Népszabadság.

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetőjéhez telefonon és e-mail-ben is érkezett már ilyen üzenet. Tiszeker Ágnes szerint el kell dönteni, hogy legyenek-e egyáltalán doppingellenőrzések Magyarországon. A doktornő elmondta: “Folyamatosan cseng a készülék, és minden fantázia kevés ahhoz, hogy el tudják képzelni, milyen hangvételű, többségükben életveszélyes fenyegetéseket kapunk telefonon, e-mailben, és magam, a saját mobilomon.”

Kiáll az ellenőrök mellett a Nemzeti Doppingellenes Koordinációs Testület, amely közölte: a MACS minden esetben a kormányrendelet és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség szabályzata szerint jár el, s így történt ez Kovács kontrollja során is.

Mint ismert: két hete egy előre be nem jelentett ellenőrzést tartottak a Kőér utcai uszodában. Kovács Ágnesnek azonban fontos találkozója volt: az egyik budapesti szállodában Roger Moore várta, aki az UNICEF-nagykövetének kérte fel.

Mivel az úszónő nem tudott elég mintát produkálni, arra kérte az ellenőröket, kísérjék el a találkozóra. Szerinte az ellenőrök akkor annyit mondtak, nyugodtan elmehet. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport elnöke később ezt tagadta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik