Élet-Stílus

Hamilton fejébe szállt a dicsőség?

A majdnem világbajnok brit McLaren-újonc 2008-ban már egyértelműen vezető szerepet kíván magának a csapatnál. Volt csapattársának, Fernando Alonsónak udvariasan minden jót kíván, de már az új partnert várja.

“Úgy neveltek, hogy minden jót kívánjak neki. Azt pedig nagyon várom már, hogy megtudjam, ki lesz az új riválisom. Ez egy nagy kihívás, Fernando helyét veszem át, enyém lesz a vezető szerep, én leszek az első számú pilóta” – magyarázta Hamilton az egyik brit televíziónak adott interjújában.

Érdekes szavak, tekintetbe véve, hogy az egész idényben azt bizonygatták a csapatnál, hogy a versenyzők teljes egyenlőséget élveznek, sőt Alonso többször pont arra panaszkodott, hogy nem kapta meg az általa elvárt kitüntetett bánásmódot. Hamiltonnak vagy fejébe szállt a siker, vagy már tud valamit, a McLaren jövőre feladja az egyenlőségi elvet.

A brit csodagyerek csapattárs-jelöltjei között a renault-s Heikki Kovalainen tűnik a legesélyesebbnek, de a spykeres Adrian Sutil, a williamses Nico Rosberg, sőt, a McLaren veterán tesztpilótája, a spanyol Pedro de la Rosa is beülhet akár a második autóba.

A hondás Jenson Button pár napja azért kritizálta Hamiltont, mert szerinte nem bánkódik eléggé az elúszott bajnokság miatt, pedig szerinte nem biztos, hogy adódik még egy ilyen lehetőség, az újonc azonban tényleg nem nagyon emészti magát az utolsó versenyen történtek miatt: “Ettől csak még elszántabb leszek. A versenyen azt mondtam magamnak: rendben, bármi is lesz, tekintsünk az egész évre, fantasztikus volt! Nem vagyok csalódott.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik