Élet-Stílus

Rossi a távozásával fenyeget

A gyorsaságimotoros-vb királykategóriájában (MotoGP) idén harmadik helyen záró olasz Valentino Rossi ultimátumot adott csapatának: ha jövőre nem adnak alá versenyképes motort, akkor 2009-ben már nem a Yamahánál fog versenyzni.

Kapcsolódó linkek


motogp.lap.hu
sport.lap.hu

A hétszeres – a királykategóriában ötszörös – világbajnok olasz Valentino Rossi zsinórban egymásután másodszor bukta el a vb-címet, legutóbb a harmadik helyen végzett, márpedig az 1996-os, debütálló szezonját leszámítva, nem akadt olyan éve, amikor nem elsőként vagy legalább másodikként zárt volna.

Az idei sorozat valóságos kínlódás volt a számára, 126 ponttal kapott ki a győztes ausztrál Casey Stonertől, majd a végén még a spanyol Dani Pedrosa is befurakodott elé.


Rossi a távozásával fenyeget 1

Idén nem sok örömben volt része (worldpress.com)



Rossi ezek után ultimátumot adott csapatának, a Yamahának, mondván, ha jövőre nem tesznek alá versenyképes gépet, akkor 2009-ben már máshol, valószínűleg az idei világbajnok Ducatinál fog versezni. „Még egy évet tudok várni, de ha nem tapasztalok jelentős javulást, akkor távozom – mondta Rossi. – Nagyon jó kapcsolatom van a Ducatival, illetve a Hondával, de inkább a Ducatit választom majd, hiszen mégis csak olasz” – tette hozzá. A „Doktor” becenévre hallgató motorosnak a 2008-as szezonra még érvényes szerződése van a Yamahával, melynél jövőre a tavalyi és a tavalyelőtti negyedliteres bajnok Jorge Lorenzo lesz majd a csapattára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik