Élet-Stílus

BL: fellélegezhet a Milan, bajban a Liverpool

A Liverpool együttese harmadik BL-csoportmeccsén a második vereségét szenvedte el, és jelenleg egyetlen árva ponttal az utolsó helyen áll. A másik tavalyi döntős, az AC Milan a döcögős rajt után nyert az addig veretlen ukrán Sahtar Donyeck ellen, így átvette a vezetést a D csoportban.

Az elmúlt szezonban döntőt játszott Rafael Benitez együttese a Bajnokok Ligájában, az idei rajtjuk azonban csapnivalóan alakult. Az első játéknapon a liverpooli csapat Portóban végzett döntetlenre, majd az Anfield Roadon kaptak ki az Olympique Marseille-től. Szerda este a Besiktashoz látogattak Steven Gerrardék, és pont nélkül kellett hazautazniuk.

Háromszor kell nyernünk

Az angolok a csoportjuk utolsó helyén szerénykednek, a második – még továbbjutást érő helyen álló – Portóhoz képest négy pontos a lemaradásuk. “Most már számolgatnunk kell, de úgy gondolom, hét ponttal már tovább lehetne jutni a csoportból” – nyilatkozta Rafael Benitez, a Liverpool vezetőedzője. A csapatkapitány is úgy gondolja, hogy még nincsen veszve semmi sem. „Nem aggódom, hiszen ha megnyerjük a hátralévő három meccsünket, akkor biztosan ott leszünk a legjobb 16 között” – mondta Steven Gerrard.


BL: fellélegezhet a Milan, bajban a Liverpool 1

Gerrard nem akar hinni a szemének (dpa)


A középpályás szerint a csapat egyáltalán nem játszott rosszul Isztambulban, hiszen rengeteget helyzetet alakítottak ki, de nem volt szerencséjük az ellenfél kapuja előtt. „A Besiktasnak két helyzete volt, és azokat be is lőtték. Az már más kérdés, hogy ehhez a védelmünk hibái is kellettek” – tette hozzá az angol válogatott játékos.

Gilardino végre betalált


A játéknap egyik legsimább meccsén az AC Milan hamar kétvállra fektette az addig veretlen Sahtar Donyecket. “Az ukránoknál rengeteg támadó szellemű játékos van és ennek megfelelően játszanak, úgy érzem, ez feküdt nekünk, hiszen nagyszerű kontrákat tudtunk vezetni” – mondta a találkozót követően Carlo Ancelotti, a milánóiak vezetőedzője.

Csapata első két gólját az utóbbi időben rengeteget kritizált Alberto Gilardino szerezte, majd a második félidőben a holland Clarence Seedorf duplájával végleg eldőlt az összecsapás. A rutinos középpályás a győzelem ellenére nem volt maradéktalanul elégedett. „A mi játékunkban nagyon fontos szerepe van annak, hogy a kapu előtt ne hibázzunk. A mérkőzés egyes szakaszaiban sajnos nem koncentráltunk eléggé, ezért volt néhány meleg pillanat” – nyilatkozta Seedorf. Talán ő is úgy gondolja, hogy csatárposzton erősítenie kellene a kiírás címvédőjének?

Robinho a megmentő

A Real Madrid is hozta a kötelezőt az Olympiakosz ellen, de sokáig úgy tűnt emberelőnyben is elbukja a pontokat a Bernabeuban. A görögök a 13. perctől már csak tízen voltak, a 47. percben mégis ők szereztek vezetést. A hétvégi bajnokin még a keretből is kimaradó Robinho azonban két csodálatos góllal megfordította a mérkőzést.


BL: fellélegezhet a Milan, bajban a Liverpool 2

Raúlék nagy csatában nyertek (MTI/AP)


„Robinho úgy játszott, ahogyan azt a szurkolók és én is elvárnom tőle. Visszaadta az önbizalmunkat, de még így is kis híján egyenlített az ellenfelünk. 3-2-es állásnál vissza kellett volna állnunk védekezni, hiszen nagy nehezen kerültünk csak előnybe. Túl sok helyzete volt ellenfelünknek, csak Casillason, illetve a szerencsénken múlott, hogy nem egyenlítettek” – kritizálta a csapatát Bernd Schuster.

—-Szerdei eredmények, állások—-

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló
A csoport:
Besiktas (török)-Liverpool (angol) 2-1
Marseille (francia)-FC Porto (portugál) 1-1

Az állás:
1. Marseille 7 pont
2. FC Porto 5
3. Besiktas 3
4. Liverpool 1

B csoport:
Chelsea (angol)-Schalke (német) 2-0
Rosenborg (norvég)-Valencia (spanyol) 2-0

Az állás:
1. Chelsea 7
2. Rosenborg 4
3. Schalke 3 (2-3)
4. Valencia 3 (2-4)


BL: fellélegezhet a Milan, bajban a Liverpool 3

A brémai sanogo ünnepel (dpa)


C csoport:
Real Madrid (spanyol)-Olimpiakosz (görög) 4-2
Werder Bremen (német)-Lazio (olasz) 2-1

Az állás:
1. Real Madrid 7
2. Olimpiakos 4
3. Werder Bremen 3
4. Lazio 2

D csoport:
AC Milan (olasz)-Sahtar (ukrán) 4-1 (2-0)
Benfica (portugál)-Celtic (skót) 1-0 (0-0)

Az állás:
1. AC Milan 6 pont (7-4)
2. Sahtar 6 (4-4)
3. Benfica 3 (2-3)
4. Celtic 3 (2-4)

—-Keddi meccsek, állások—-

E csoport:
Stuttgart (német)-Lyon (francia) 0-2
Rangers (skót)-Barcelona (spanyol) 0-0

Az állás:
1. Barcelona 7 pont (5-0)
2. Rangers 7 (5-1)
3. Lyon 3
4. Stuttgart 0

F csoport:
AS Roma (olasz)-Sporting (portugál) 2-1
Dinamo Kijev (ukrán)-Manchester United (angol) 2-4

Az állás:
1. Manchester United 9
2. AS Roma 6
3. Sporting 3
4. Dinamo Kijev 0

G csoport:
PSV (holland)-Fenerbahce (török) 0-0
CSZKA Moszkva (orosz)-Inter (olasz) 1-2

Az állás:
1. Inter 6
2. Fenerbahce 5
3. PSV Eindhoven 4
4. CSZKA Moszkva 1

H csoport:
Arsenal (angol)-Slavia Praha (cseh) 7-0
Sevilla (spanyol)-Steaua (román) 2-1

Az állás:
1. Arsenal 9
2. Sevilla 6
3. Slavia Praha 3
4. Steaua 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik