Élet-Stílus

Csalással vádolják az Alba Volánt

Csalással, a jegyzőkönyv meghamísításával vádolják az Alba Volán jégkorongcsapatát, melyet kizárás helyett végül csak 300 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtottak, miután háromszor nem tudott kiállni idegenben a HC Csíkszereda ellen.

Kapcsolódó linkek

jegkorong.lap.hu
sport.lap.hu

Az osztrák bajnokságban is érdekelt Alba Volán jégkorongcsapata múlt csütörtökön, pénteken, valamint vasárnap nem tudott kiállni a HC Csíkszereda elleni idegenbeli meccseken, a minimálisan előírt 15 helyett ugyanis mindössze 13 játékossal jelent meg.

Emiatt – a szabályok szerint – első fokon kizárták a csapatot az ob-ből, ám a döntést az elnökség pénzbüntetésre „puhította”: 300 ezer forintos büntetést rótt ki azzal, hogy ha hasonló eset még egyszer előfordul, a Volánt kizárja, és egymillió forint büntetést szab ki.



Csalással vádolják az Alba Volánt 1

Bajban az Alba Volán (MTI)



„Bölcs határozat született, amely emelt fővel képviselhető” – nyilatkozta e kapcsán Studniczky Ferenc, a magyar szövetség elnöke. Ennek azonban ellentmond, hogy a Nemzeti Sport információi szerint a Ferencváros, a Dunaújváros, valamint az Újpest – jogellenes döntésre hivatkozva – beadvánnyal fordul az elsőfokú határozatot megváltoztató elnökséghez. A klubok csalást emlegetnek…

Trükközött a Volán

Nézzük, mi történt: a Volán képviselője csütörtökön, majd pénteken is a megjelent 13 helyett a minimálisan előírt 15 hokist írta bele a mérkőzés jegyzőkönyvébe, ugyanakkor a bírók mind a két esetben kiszúrták a gyermeteg trükközést. S valóban, a sportnapilap birtokába jutott dokumentumukban 15 játékos szerepel, Ozsváth Ádám és Bíró Gergely neve is megtalálható a papírokon, holott ők nem utaztak el Csíkszeredára. Kóger István edző október 4-én és 5-én mégis feltűntette őket a jegyzőkönyvben, csak a mezszámot illetően akadt eltérés – persze Ozsváth és Bíró időközben sem utazott el Erdélybe.

Játsszák le a meccseket

Az elnökségi döntés módosítását kezdeményezők jelezték, várják a hétfői ülésről készült jegyzőkönyvet, mert szeretnék látni, hogy az elnökség annak tudatában hozta-e meg a határozatát, hogy az Alba Volán 15 játékost szerepeltetett a listán. Közölték, a hivatalos irat ismeretében fogalmazzák majd meg beadványukat. Kovács Zoltán, a szövetség főtitkára a távirati iroda érdeklődésére úgy nyilatkozott: a jegyzőkönyv jelenleg hitelesítés alatt van.

Joós Zoltán, az Újpest és Kassai György, az FTC szakosztályvezetője az MTI-nek nyilatkozva egyformán hangsúlyozta, nem kívánják kizáratni a sorozatból a székesfehérvári alakulatot, csupán azt akarják elérni, hogy a versenyszabályzatnak megfelelően mindhárom mérkőzést rendezzék meg új időpontban. Ez egyébként lényegesen nagyobb terhet – mintegy másfél millió forintot – jelentene a Volánnak, mint az elnökség éltak kiszabott 300 ezres bírság.

Az edző nem tudta, hogy kevés a 13 hokis

„Nincs mire reagálnom, ezt majd megteszem akkor, ha a három klub vagy a szövetség elnöksége hivatalos lépést tesz ebben az ügyben” – fogalmazott idősebb Ocskay Gábor, a Volán szakosztályvezetője. Kóger István edző beszédesebb volt, a következőket nyilatkozta a pénteki Nemzeti Sportban: „Az indulás előtt megírtam a tizenötös nevezési listát, más kérdés, hogy végül csak 13 játékos utazott. Nem tudtam, hogy ez kevés. (…) Ha az említett magyar klubok úgy vélik, hogy ez csalás, mi állunk a dolgok elébe, Tudjuk, hogy nagyot hibáztunk, aminek eredménye volt a pénzbüntetés, a háromszor százezer forint, melyet megfeleztünk idősebb Ocskay Gáborral…”

Studniczky Ferenc, a szövetség elnöke azt mondta, hétfőn kapja meg a papírokat, akkor tud érdemben állást foglalni e kínos ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik