Élet-Stílus

Henin a tenisztrónon

A belga klasszis marad év végéig a világranglista élén – jelentette be WTA. Az idén nyolc tornagyőzelemmel büszkélkedő Justine Heninnek akkora már most az előnye, hogy a riválisok nem tudják befogni.

A 25 éves teniszező 2003-ban és 2006-ban is az első helyen zárta az évet, és jelenleg 5500 pontja van a hagyományos listán. Előnye 1850 egység a második helyen álló orosz Szvetlana Kuznyecovával szemben, akinek már matematikai esélye sincsen arra, hogy még idén megelőzze. Henin nem mellesleg az idei eredmények alapján készülő világranglistán is az élen áll, közel 900 ponttal megelőzve a szerb Jelena Jankovicsot.

Henin az idei évben nyolc tornagyőzelemmel bővítette amúgy is impozáns trófeagyűjteményét, kettőt közülük Grand Slam-tornákon (French Open és US Open) szerzett. Az év elején a belgának át kellett adnia néhány hétre a pozícióját Maria Sarapovának, de tavasz óta magabiztosan vezeti a ranglistát. Idén még két tornán áll rajthoz Henin: Zürichben, ahol sérülése miatt Szávay Ágnes lemondta a szereplését, illetve az évzáró Tour Championshipen, a női teniszezők ötödik legrangosabb versenyén a Grand Slamek mögött.

Henin mellett 14 játékos mondhatja el magáról, hogy a számítógépes ranglista 1975-ös bevezetése óta az élen állt. A lista igen impozáns: Chris Evert, Martina Navratilova, Tracy Austin, Steffi Graf, Monica Seles, Arantxa Sanchez-Vicario, Martina Hingis, Lindsay Davenport, Jennifer Capriati, Venus Williams, Serena Williams, Kim Clijsters, Amelie Mauresmo and Maria Sarapova.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik