Élet-Stílus

Figyelik a McLarent

A szezon utolsó versenyén a Nemzetközi Autómobil-szövetség egy külön megbízottat küld a McLaren csapathoz, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso és a brit újonc, Lewis Hamilton egyenlő elbánásban részesüljön.

A FIA csütörtöki közleménye szerint hamarosan megnevezik azt a megbízottat, aki a jövő hétvégén Interlagosban figyelemmel kíséri brit-német istálló munkáját. A wokingi székhelyű csapat erre közleményben hangoztatta, hogy mindkét pilótájuk azonos feltételek mellett küzd a világbajnoki címért.

Az utolsó futam előtt Lewis Hamilton előnye négypontos az előnye Fernando Alonsóval szemben, de még a ferraris Kimi Räikkönennek is van esélye a világbajnoki címre.


Figyelik a McLarent 1

Minden apró részletre odafigyel majd Interlagosban a FIA (Sport1)


A címvédő spanyol korábban számos alkalommal kijelentette, hogy a véleménye szerint McLarennél jobban örülnének Hamilton sikereinek, és nem biztosítanak egyenlő feltételeket a két pilótának. Legutóbb a Kínai Nagydíj után vádolta meg a csapatot Alonso. Sanghajban állítólag csak azért nem tudta megelőzni a brit csapattársát az időmérőn, mert a abroncsaiban túl magas volt a nyomás. Az üggyel kapcsolatban a FIA vizsgálatot indított.

„Számos pletyka jelent meg a lapokban arról, hogy az egyik pilótánk kedvezőbb feltételek mellett állhat rajthoz. Az összetett állása azonban fényesen példázza, hogy erről szó nincsen” – nyilatkozta a Norbert Haug, a csapat sportigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik