Élet-Stílus

Nem döntöttek a kajakkapitány hatásköréről

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége keddi ülésén úgy határozott, hogy október végén dönt a jövő évi pekingi olimpia előtti felkészülés programjáról, illetve a válogatási elvekről.

Az ülést megelőző szakmai bizottsági értekezlet után Vaskuti István szakmai alelnök a 2007-es beszámoló és a 2008-as felkészülési terv több ponton történő kiegészítését, pontosítását kérte Angyal Zoltán szövetségi kapitánytól.

Az MKKSZ – korábbi ígéretét beváltva – Kadler Gusztáv általános alelnök vezetésével felállított egy különbizottságot is, amelynek feladata, hogy hosszú távon rendezze a szakmai felelősségi viszonyokat. Erre a tavaszi Janics-Kovács-ügy következményeként került sor: akkor Angyal – szembekerülve Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredzővel – nem tudta elérni, hogy a két, immár külön készülő olimpiai bajnok klasszis együtt induljon a szegedi Világkupa-viadalon. Ezt követően felajánlotta lemondását, amit a szövetség elnöksége nem fogadott el és egyben azt ígérte, hogy a versenyszezon zárultával kidolgoz egy rendszert, amelyben tisztázza, kinek mi a feladata és felelőssége.

Miután a Kadler-bizottság megállapításai is kihatással lehetnek az olimpiai felkészülésre, kedden Baráth Etele elnök javaslatára az elnökség az október 25-i ülésnapot jelölte meg a két anyaggal kapcsolatos határozathozatalra. Az elnök hangsúlyozta, hogy az egyéni és klubérdekek helyett a végleges döntés nyomán kizárólag a sportági érdekek dominálhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik