Élet-Stílus

Öt gólt szerzett Rómában az AC Milan

Öt nyeretlenül megvívott mérkőzés után nyert újra a BL-győztes AC Milan az olasz élvonalban: a milánói piros-feketék vasárnap este valósággal kiütötték, 5-1-re verték a Laziót a Stadio Olimpicóban.

Kapcsolódó linkek

olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Az AC Milan hosszú nyeretlenségi széria végére tett pontot vasárnap este Rómában. A BL-győztes augusztus 26. után győzött újra a Serie A-ban, és újabb, idei második bajnoki sikerét igencsak emlékezetessé tette: öt gólt vágott a Laziónak.

Az első félidőben nyílt sisakkal támadtak a felek, a hazaiaknak csaknem ugyanannyi helyzetük volt, mint az AC Milannak, csakhogy a vendégek egy góllal többet szerezve, 2-1-es állásnál mehettek pihenni az öltözőbe. A 18. percben Massimo Ambrosini emelt 35 méterről (!), balról a Lazio kapujába, majd átellenben Stefano Mauri lőtt 11 méterről a bal alsó sarokba.


Öt gólt szerzett Rómában az AC Milan 1

Alberto Gilardino mellett Kaká is duplázott (AP)



Tíz perccel később újra a Milannal volt az előny, miután Kaká – ahogy szokta – higgadtan értékesített egy büntetőt. A szünet után a vendégek átgázoltak a Lazión, újabb három gólt szerezve „vadászták le” a római sasokat.

Kaká és Alberto Gilardino is Nestor Muslera kapus lábai között jutatta hálóba a labdát, majd a végén Gilardino a bal felsőt is kilőtte, beállítva ezzel az 1-5-ös eredményt. „Ezek voltak az első góljaim a szezonban, abban reménykedem, hogy ezeket sok-sok találat követi majd” – nyilatkozta a lefújás után Gilardino.

A fordulót követően a Milan a nyolcadik, a Lazio a 14. helyen áll a tabellán.

Serie A, 7. forduló:
Lazio-AC Milan 1-5 (1-2)
Gól:
Mauri (23.), ill. Ambrosini (18.), Kaká (33., 52., az elsőt 11-esből), Gilardino (70., 79.)

Korábbi eredmények:
Catania-Livorno 1-0
Genoa-Cagliari 2-0
Palermo-Reggina 1-1
Parma-AS Roma 0-3
Siena-Empoli 3-0
Torino-Sampdoria 1-0
Inter-Napoli 2-1
Atalanta-Udinese 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik