Élet-Stílus

Alonso hazugsággal vádolja a McLarent

A spanyol pilóta újabb vádakat fogalmazott meg a McLaren-istálló főnökével szemben. Fernando Alonso kirohanása azért is érthetetlen, mert az utolsó futam előtt még esélye van a harmadik világbajnoki címének a megnyerésére, de ehhez a csapat támogatására is szüksége lesz.

„Jobb csöndben maradni, mint hazudni” – mondta a sanghaji futamot követően a címvédő spanyol, egyértelműen Ron Dennisre utalva. „És ez az, amit neki is gyakrabban meg kellene tennie, hogy a csapatnak is jobb legyen. Az évközi botrányok nagyrészt az ő lelkén száradnak” – fogalmazott Alonso, aki az utolsó interlagosi futam előtt négy ponttal van lemaradva a csapattársa, Lewis Hamilton mögött. A két McLaren-pilóta mellett a ferraris Kimi Räikkönennek is még vannak esélyei a világbajnokság megnyerésére.

Akadályozták az időmérőn?

A spanyol újságíróknak Alonso elmondta, hogy az elmúlt hetekben több volt ex-McLaren-pilótával beszélt. „Juan Pablo Montoya, David Coulthard és Kimi Räikkönen mind arról beszélt, hogy mennyire örültek, amikor otthagyták az istállót. Ez nem lehet véletlen.”

„Sokkal több támogatást vártam volna a csapattól, nem hiszem hogy így kellett volna bánniuk egy kétszeres világbajnokkal. Hazugságokat terjesztettek rólam” – mondta Alonso, majd azzal vádolta meg a McLarent, hogy a sanghaji időmérőn tudatosan hátráltatták. „Az időmérőn túl nagy volt a kerekeimben a nyomás, ezért nem tudtam előrébb végezni.”

Egyenlő bánásmód

A brit–német istálló természetesen azonnal cáfolta a pilótájuk vádjait. „Fernando az egész szezon során ugyanolyan feltételekkel dolgozhatott, mint Hamilton. Ennek bárki utána is nézhet. A többi váddal majd a szezon végén foglalkozunk, egyelőre az utolsó futamra (október 21. Brazil Nagydíj) koncentrálunk” – nyilatkozta Norbert Haug, a McLaren sportigazgatója.

Ron Dennis is hasonlóan válaszolt a spanyol kijelentéseire. „Nincsen első számú pilótája a csapatnak, mind a ketten egyenlőek, és ezzel Fernando is tökéletesen tisztában van.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik