Élet-Stílus

Szávay feladta a negyeddöntőt

A második helyen kiemelt Szávay Ágnes a megnyert első és az elveszített második játszma után sérülés miatt feladta az ötödikként rangsorolt görög Eleni Daniilidu elleni negyeddöntőt a szöuli, 145 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

A múlt héten a pályafutása legnagyobb sikerét arató magyar klasszis az első szettet nagy csatában megnyerte, a folytatásban viszont kiegyenlített görög ellenfele. A világranglista 20. helyén álló Szávay a harmadik felvonás előtt orvosi segítséget kért, majd a rövid ápolás után jelezte, nem tudja folytatni a játékot.

Óriási csata

Szávay ugyan rögtön az elején elveszítette saját adogatását, de gyorsan „visszabrékelt”, majd lendületben maradva 4:1-re elhúzott. Daniilidu nem adta fel, újból elnyerte riválisa szerváját, és 5:4-re felzárkózott, ráadásul, ő adogatott. Csak hogy Szávay megint jól összpontosított, nem engedte a görögöt egyenlíteni, hanem 41 perc alatt hozta az első szettet.


Szávay feladta a negyeddöntőt 1

Nem akart megkockáztatni egy komolyabb sérülést (MTI/EPA)


A második játszma ugyanúgy kezdődött, mint az előző, 0:2 után aztán fej-fej mellett haladt a két teniszező. 3:3-nál a görög ismét brékelni tudott, ám Szávay azonnal válaszolt. A következő játékot nagy izgalmak után – 40-40-et követően négy adogatóelőnyt elpuskázva – nyerte a magyar tehetség, így már 5:4-re vezetett. azonban Daniilidu jól hajrázott, 5:5 után elvette Szávay adogatását, majd 1 óra 53 percnyi játék után kiegyenlítette a szettarányt.

Újabb sérülés

Daniilidu a szombati elődöntőben a negyedik helyen kiemelt orosz Marija Kirilenko ellen lép pályára. A másik ágon az amerikai Venus Williams (1.) és az olasz Flavia Pennetta csatázik.

“Sajnos, meghúzódott a combizmom. Nem akartam kockáztatni, hogy jobban rásérülök. Tudni kell nemet mondani a folytatásra. A jövő heti tokiói tornán mindenképpen szeretnék indulni, ezért most jól jön a három nap pihenő és kezelés” – nyilatkozta az MTI-nek Szávay, aki a múlt heti pekingi tornát kisebb comb- és bokasérülése ellenére megnyerte. A játékos az augusztus végi New Haven-i viadal döntőjét, az orosz Szvetlana Kuznyecova ellen derékpanaszok miatt adta fel.

Szöul, női torna, negyeddöntő:
Daniilidu (görög, 5.)-Szávay Ágnes (2.) 4:6, 7:5-nél Szávay feladta
Kirilenko (orosz, 4.)-Castano (kolumbiai) 6:3, 6:0
V. Williams (amerikai, 1.)-Domachowska (lengyel) 6:2, 6:3
Pennetta (olasz)-Morita (japán) 6:1, 6:2

A szombati elődöntőkben:
Daniilidu-Kirilenko
V. Williams-Pennetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik