Élet-Stílus

Rajt az európai kézilabdakupákban

Négy magyar csapat számára megkezdődnek a küzdelmek az európai kézilabdakupákban. A Veszprémre nehéz feladat vár a Bajnokok Ligájában, a nőknél a Győr hazai pályán játszik a 16 közé jutásért.

Kapcsolódó linkek


kezilabda.lap.hu
sport.lap.hu

A Bajnokok Ligájában a Veszprém alaposan „belekezd”, hiszen a szlovén Celjét fogadja, és tekintve, hogy a német Gummersbach kiemelkedik az F jelű kvartettből, kijelenthető: a továbbjutás is múlhat ezen az összecsapáson. A magyar gárda edzőt váltott: Zdravko Zovko helyett Mocsai Lajos irányítja a munkát, ugyanakkor a sztárátlövő Kiril Lazarov távozott az együttestől. A csoportban szerepel még az izlandi Valur Reykjavik.

A másik magyar Bajnokok Ligája-résztvevő, a bajnok Pick Szeged együttese október 3-án, rendhagyó módon szerdán kezd a szlovén Velenje otthonában.


Rajt az európai kézilabdakupákban 1

A Celje ellen kezd a Veszprém (mkbveszprem.hu)



A férfi EHF Kupában a DKSE-Airport Debrecen egyértelmű esélyese a holland KRAS Volendam elleni párharcnak. A 32 közé jutásért harcoló hajdúságiak a bajnokságban még a címvédő Szegedet is legyőzték. A férfi KEK-ben érdekelt PLER-Airportnak nehéz dolga lesz a szlovén Trimo Trebnje ellen.

A női BL-ben az egyre jobb formába lendülő Győri Audi ETO KC saját pályáján próbálja meg kivívni a 16 közé kerülést. Ehhez jobbnak kell bizonyulnia – sorrendben – a szlovákiai Nagymihály (Michalovce), az izlandi Stjarnan és a hét válogatott játékossal felálló francia Metz csapatánál. Csak a kvartett első helyezettje jut tovább oda, ahová a Budapest Bank-FTC már alanyi jogon került. Amennyiben a Győr továbblép, akkor a dán Slagelsével, a spanyol Union Ribarrojával és a horvát Podravka Koprivnicával kerül egy csoportba.

—-A magyar csapatok hétvégi programja—-

Női BL, selejtező, a 16 közé jutásért
Péntek, 1. forduló:

Metz (francia)-Stjarnan (izlandi), 16:00
Győri Audi ETO KC-Michalovce (szlovák), 18:00

Szombat, 2. forduló:
Metz (francia)-Michalovce (szlovák), 16:00
Stjarnan (izlandi)-Győri Audi ETO KC, 18:00

Vasárnap, 3. forduló:
Michalovce (szlovák)-Stjarnan (izlandi), 16:00
Győri Audi ETO KC-Metz (francia), 18:00

Férfi BL, F-csoport, 1. forduló:
MKB Veszprém-Celje (szlovén), szombat 16:15

Férfi EHF Kupa, a 32 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Debrecen-Volendam (holland), szombat 16:00

Férfi KEK, a 3. fordulóba jutásért, 1. mérkőzés:
Trimo Trebnje (szlovén)-PLER, vasárnap 19:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik