Élet-Stílus

Szombaton visszatér Valujev

A WBA korábbi nehézsúlyú világbajnoka, a „Keleti Szörnyeteg" Nyikolaj Valujev szombat este Oldenburgban újra a ringbe száll, hogy megkezdje trónja visszafoglalását.

Az orosz égimeszelő áprilisban vesztette el címét az üzbég kiválóság, Ruszlan Csagajev (23-0-1) ellen, aki kötelező kihívóként kapott lehetőséget a világbajnoki cím elhódítására. Valujev (46-1-0) azóta trénert cserélt, és a rendkívül eredményes Alexander Zimint kérte fel az edzői feladatok ellátására, míg korábbi mestere már csak az erőnlétéért felel.

Valujev ellenfele a teljesen ismertetlen, de veretlen kanadai Jean-Francois Bergeron (27-0-0) lesz. A 34 éves bunyós finoman szólva sem volt még eddig megmérve, azonban ennek ellenére igen magabiztos és elszánt ökölvívó benyomását kelti.

Bergeron edzője egy speciális „holdjáró” cipőben dolgoztatta meg tanítványát a sajtóedzésen. „Ha szombaton nyerünk, felkerül az eBay-re” – mondta Pierre Bouchard edző. „Nagyon jól felkészültem a feladatra” – tette hozzá Bergeron. „Csak azt tudom javasolni mindenkinek, hogy nézze a szombati küzdelmet. Nagyon izgalmas lesz.”

Miután a sajtóedzésen a kanadai befejezte a munkát, jött Zimin és Valujev, akik az orosz bokszoló új stílusából adtak ízelítőt. A lényeges változás az volt, hogy a korábbi WBA-világbajnok mozgékonysága és mozgáskoordinációja valamelyest javult. „Szombaton egy új Valujev érkezik a szorítóba. Én sokkal erősebb leszek, mint korábban” – fogadkozott az óriás.

A Sauerland-gálát a SPORT2 televízió szombat este 22:30-tól élőben sugározza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik