Élet-Stílus

Mayweather és Hatton egymást dicsérik

A „Veretlenek-gálája” főmérkőzésének két résztvevője, Floyd Mayweather Jr. és Ricky Hatton a New York-i Rockefeller Centerben állt a sajtó képviselői és a rajongók elé.

Kapcsolódó linkek


profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

A december 8-i szupermérkőzés bejelentésének apropóján részt vett az eseményen a Golden Boy Promotions vezetősége, Oscar De La Hoya, illetve Ricky Hatton is. Elsőként Ross Greenberg, az HBO Sports elnöke beszélt az egybegyültekhez.
“Köszönjük a nézőknek, hogy összefogtak, eldöntötték és követelték, hogy ők összecsapjanak. Külön-külön mindketten azt mondták nekem, hogy ‘csak a legjobbakkal akarok bokszolni’.”

Őt követte Bernad Hopkins, aki Mayweathert a súlycsoportoktól függetlenül legjobb bokszolónak nevezte. “Nem számít, hogy melyik súlycsoportban érte el céljait vagy, hogy övé volt-e minden öv, ami csak létezik a boksz világában. Ő azokat a célokat a legjobbak legyőzésével érte el.”

A ringen kívül visszafogott, már-már szégyellős Hatton következett. “Sohasem hittem, hogy világbajnok leszek, nemhogy négy címet gyűjtsek be két súlycsoportban, de annak a lehetősége, hogy a súlycsoportoktól függetlenül legjobbal bokszoljak, ez már valami.” – kezdte a manchesteri kiválóság, majd a korábbi nyilatkozatháborúról beszélt.
“Sohasem mondtam mást, minthogy ő a legjobb. Én csak egy lehetőséget szerettem volna, hogy leteszteljem a képességeit. Tudom, hogy december 8-án rám fog figyelni.”.

Végül Mayweather állt a pódiumra, aki először elnézést kért, amiért nem visel öltönyt, de a csomagja nem érkezett meg a reptérre.
“Hosszú út volt, de kiváló. Valóban áldott vagyok, és a kemény munka, valamint az elhivatottság meghozza a gyümölcsét. Egész életemet, harminc évet adtam az ökölvívásnak. Ricky Hattonnak voltak már kemény meccsei. Nagyon jó bunyós, de még nem bokszolt olyan fickóval, mint én. Fel tudok készülni és alkalmazkodni tudok mindenféle stílushoz, bármilyen súlycsoportban. (A méretkülönbség) nem számít ezen a mérkőzésen. Itt a képességek döntenek.”

A gálát december 8-án a Las Vegas-i MGM Grandben rendezik, melyet az HBO PPV rendszerben közvetít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik