Élet-Stílus

Lerobbant a Nyugati pályaudvar

Budapest-Nyugati pályaudvaron elromlott az elsőtől a hetedik vágányig a biztosítóberendezés. Az ezekről a vágányokról induló és ezekre a vágányokra érkező vasútvonalak vonatainál 15-20 perces késések várhatók.

A Nyugati pályaudvaron fokozott biztonsági előírások mellett közlekednek a vonatok az elsőtől a hetedik vágányig, mivel elromlott a biztosítóberendezés. Az elektromos állítású váltókat kézzel állítják, ezért egy-egy vonat érkeztetése, illetve indítása ezért jelentős többletidővel jár. A késések érintik a Budapest–Szob, a Budapest–Vácrátót–Vác, és a Budapest– Esztergom–Almásfüzitő vonalakat.


Átlagosan 15-20 perc késésekkel közlekednek a vonatok, de volt olyan vonat, amely már annyit késett, hogy a következő vonat menetrendjébe tudott volna leközlekedni, ezért kimaradt a menetrendből – tudatta lapunkkal a vasúttársaság. A pályaudvar többi vágányán a közlekedés zavartalan.

A vasút szakemberei elkezdték a hiba elhárítását, de várhatóan csak a késő délutáni órákra áll helyre a berendezés, és ezután folyamatosan csökkenő késésekkel számolva állítják helyre a forgalmat, és helyezik vissza a szerelvényeket menetrendjükbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik