Élet-Stílus

Jönnek a nagyon olcsó autók

Több autógyár is arra készül, hogy olcsó autóval árassza el a fejlődő országok piacait. A jelenlegi információk alapján a Tatáé lehet a legolcsóbb.

A Frankfurti Autószalonon a Volkswagen és a Toyota is megmutatta, hogy képzeli a jövő kisautóját Európában. A Renault-nak, a Dacia Logan révén már van olcsóbb modellje, de több cég is tervezi a jövőben, hogy a kevésbé vagyonosoknak készítsen világautót.

Elsőként várhatóan a Tata mutatja majd be egy-két éven belül valódi olcsó autóját. Jelenleg úgy hírlik 2500 euró (körülbelül 600 ezer forint) körül lehet az ára. Ez persze Indiára igaz, de az autóból külföldre is kerül majd, elsősorban Kína és Dél-Amerika a cél, de egyes felvetések szerint nem elképzelhetetlen, hogy Európában is feltűnhet persze jóval drágábban.

Még csak papíron létezik (vezess.hu)

Az autó már fejlesztés alatt áll. Az Overdrive magazin információi szerint a kisautó négyajtós karosszériát kap, melyben a motort hátul helyezik majd el. Az utastér tágassága és a farmotoros kialakítás miatt a csomagtartóról szinte teljesen le kell mondani, csak egy kisebb rekesz lesz elöl.

Kétféle erőforrással, 660 köbcentis kéthengeres benzines és 700 köbcentis turbódízellel készülhet a járgány. Utóbbihoz a Bosch fejlesztett közösnyomócsöves befecskendezést. Ennek eredményeként csupán 3,3 literes átlagfogyasztással lesz használható a miniautó.

Már az első évben 500 000 autó eladását tervezi a Tata, de a gyártást egy-két éven belül felpörgetik majd évi 1 millió darabra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik