Élet-Stílus

A BMW is a mi autónk

Nemzetközi beszerzési irodát nyitott Magyarországon a BMW csoport, a régió beszállítói számára. Magyar gyártók tavaly 720 millió euró értékben szállítottak alkatrészt a csoportnak, az idén ez elérheti a 850 millió eurót.

A KSH adatai szerint a 2006. január-novemberi időszakban a közúti járműiparba tartozó termékcsoportok – személygépkocsik, motorok, alkatrészek és tartozékok – exportja mintegy 2600 milliárd forintot tett ki, ez a teljes magyar kivitel 18 százalékát jelentette.

A régióból már most is 2,3 milliárd euró értékben szállítanak alkatrészeket a BMW csoportnak, ez körülbelül 10 százaléka az összes alkatrész beszállításnak. A központ hazánkon kívül jelenleg 11 környező országot szolgál ki.

A magyarországi alkatrész-beszállítás a vezetékektől kezdve az új BMW 1-es sorozatban is alkalmazott Start-Stop technológiág kiterjed.

A BMW csoport 40 magyarországi beszállító cégen keresztűl 10 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A BMW ugyan nem tervezi, hogy autógyárat létesítene máshol a jelenlegieken kívül, így például Magyarországon, a beszállítások révén viszont sok magyar cég részese a csoport tevékenységének – mondta el a beszerzési központ vezetője Bernhardt Horst.


A BMW is a mi autónk 1

Nagyításhoz klikk a képre


A közép-kelet-európai térségből további innovatív cégeket kívánnak bevonni ebbe a tevékenységbe, 2010-ig akár megkétszerezheti a térség a beszállítói értéket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik