Élet-Stílus

Szávay elkerülte Henint

A belga világelső légúti fertőzésre hivatkozva lemondta a szereplését a jövő hétfőn kezdődő China Openen. A 23. helyre felkapaszkodott Szávay Ágnesnek így is lesz bőven prominens ellenfele a tornán, Jelena Jankovic és Szvetlana Kuznyecova biztosan ott lesz.

A 18 éves magyar tehetség a US Open után néhány napot itthon töltött, de már szerdán ázsiai körútra indult: a jövő héten Pekingben kezd, majd Szöulban és Tokióban lép pályára, ezt követően pedig az egymillió dollár összdíjazású svájci tornán tér vissza Európába.

A pekingi versenyen a legfrissebb hírek szerint biztosan nem fog az általa a legjobb női teniszezőnek tartott Justine Heninnel meccselni. A torna szervezői ugyanis közölték, hogy a US Open női fináléjában diadalmaskodó belga világelső légúti fertőzés miatt kihagyja a versenyt.

Bivalyerős a mezőny

Henin orvosai azt tanácsolták az élete hetedik Grand Slam győzelmét arató sztárnak, hogy vegyen ki egy háromhetes pihenőt. Már csak azért sem lett volna tanácsos, hogy Pekingben ütőt ragadjon a belga, mert a kínai várost borító szmogfelhő nem segítené gyógyulását.

Sztárok persze lesznek így is bőven. A Szávay által oly jól ismert Szvetlana Kuznyecova mellett a visszatérő Amelie Mauresmo, a levezető Martina Hingis és a rapszodikus Jelena Gyementyjeva is pályára lép.

Jelena Jankovic eleinte nem nevezett a tornára, de a szerb a napokban jelezte, hogy mégis szívesen elutazna Pekingbe. A világranglista harmadik helyén álló teniszezőt természetesen tárt karokkal várják a 600 ezer dollár összedíjazású torna szervezői.

Az olimpia is csúszhat

A már említett légszennyezettség mellesleg a jövő évben megrendezésre kerülő olimpia szervezőinek is komoly fejtörést okoz. Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke nem tartotta kizártnak a CNN-nek adott interjújában, hogy néhány szabadtéri versenyt el kell halasztani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik