Élet-Stílus

Kosárlabda-Eb: a spanyolok nyerték a rangadót

A spanyol válogatott, akárcsak a tavalyi vb-fináléban, az Európa-bajnokság középdöntőjében is jobbnak bizonyult Görögország csapatánál. Oroszország újra nyert, s már továbbjutott.

Kapcsolódó linkek

kosarlabda.lap.hu
sport.lap.hu

A pénteki rangadón a hellének szerezték az első kosarat, a folytatásban azonban a spanyolok akarata érvényesült; az irányítást végig a kezükben tartva, végig vezetve 76-58-ra győztek a tavalyi vb-döntő visszavágójának kikiáltott meccsen az E-csoportban.

A spanyol válogatottban hárman is kétszámjegyű pontot termeltek (Rudy Fernandez 20, Pau Gasol 15, Felipe Reyes 10), míg átellenben, a mezőnyből ötven százalék alatt dobó Eb-címvédő görög csapatból ez csak Ioannisz Borouszisznak (10) jött össze.


Kosárlabda-Eb: a spanyolok nyerték a rangadót 1

Pau Gasolék magabiztosan nyertek (eurobasket2007.org)



„Boldog vagyok, hiszen a csapat remekül dolgozott, ezúttal a védekezésben is szervezett és fegyelmezett volt, és ez megalapozta a győzelmünket” – értékelt a görög-verés után Pepu Hernandez, a spanyolok szövetségi kapitánya.

Oroszország magabiztosan lépett túl Portugálián, ezzel biztossá vált a szbornaja továbbjutása. Az oroszoknál egy kivétellel mindenki szerzett pontot, a legtöbbet (16-ot) a Utah Jazz ásza, Andrej Kirilenko gyűjtötte. Az E-csoport harmadik meccse már sokkal izgalmasabb volt, mint az előző kettő, ezen a hajrát jobban bíró Izrael öt ponttal verte Horvátországot, egyúttal életben tartotta továbbjutási reményeit. A hatosból a legjobb négy jut majd a kieséses szakaszba.

Eb, középpdöntő, E-csoport:
Spanyolország-Görögország 76-58
Oroszország-Portugália 78-65
Izrael-Horvátország 80-75

Az állás:
1. Oroszország 6 pont
2. Spanyolország 5 (242-199)
3. Horvátország 5 (250-232)
4. Görögország 4 (187-203)
5. Izrael 4 (202-241)
6. Portugália 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik