Élet-Stílus

Városi terepjárót készít a Seat is

A Frankfurti Autószalonon leplezik le a Seat új tanulmányautóját, a Tribut. A hivatalos fényképeken kevés információ nem került nyilvánosságra az autóról. A kocsit Luc Donckerwolke, a korábban a Lamborghininél is dolgozó tervező rajzolta.

A járgány a Volkswagen Tiguan alapjaira épül. Ha eltekintünk a koncepcióautókra jellemző futurisztikus jegyektől, akkor az autó könnyedén fogyasztható, hiszen formáját tekintve nem földtől elrugaszkodott, könnyedén születhet belőle sorozatgyártású változat. A csomagtérajtó és az üvegtető vélhetően szolidabb formát kap majd.



Városi terepjárót készít a Seat is 1

Még 2 évet kell rá várni – KÉPEK




Valószínűleg a Volkswagen-csoport új, immár közös nyomócsöves 2,0 literes dízele lehet a motorháztető alatt, hiszen a jövő héten induló szalonon a konszern többi márkájánál is főszerepet kap a motor.

Ehhez DSG váltó kapcsolódik. Nemcsak küllemében terepjárós a Tribu, de a karosszéria alatt négykerék-hajtás rejtőzhet. Nem aprózták el a felfüggesztést sem, minden keréknél nem egy, hanem két-két lengéscsillapító dolgozik, akár a Dakarra készülő versenyautókban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik