Élet-Stílus

US Open: Djokovics és Ferrer is elődöntős

Férfi egyesben is kialakult a legjobb négy mezőnye az amerikai nyílt teniszbajnokságon: a csütörtöki játéknapon Novak Djokovics és David Ferrer csatlakozott a már korábban továbbjutott háromszoros címvédő Roger Federerhez, valamint Nyikolaj Davigyenkóhoz.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A második helyen kiemelt Rafael Nadalt búcsúztató Ferrer az argentin Juan Ignacio Chelát intézte el a négy közé jutásért – simán, három szettben.

A Nadal által – némiképp elfogultan – a világ jelenlegi legjobbjának nevezett spanyol játékos ugyan eggyel több önhibát vétett, mint Chela (32-31), ám ezen kívül a játék minden elemében túlszárnyalta a riválisát. Ötször nyerte el a pontatlanul játszó argentin adogatójátékát (Chela egyszer brékelt), és 37 nyerő ütése volt az 1 óra 34 percig tartó partin.

„Ez hihetetlen. Úgy gondolom, az utolsó három meccsemen életem legjobb formájában játszottam” – nyilatkozta Ferrer, aki pályafutása során először jutott egy Grand Slam-torna elődöntőjéig. A US Openen a hármas kiemelési számot kapó Novak Djokovoccsal vívhat meg a döntőért (a másik ágon Roger Federer és Nyikolaj Davigyenko találkozóra kerül sor). A szerb és a spanyol teniszező eddig háromszor találkozott, kétszer – salakon – a spanyol nyert.


US Open: Djokovics és Ferrer is elődöntős 1

Novak Djokovics zsinórban harmadszor játszhat Grand Slam-elõdöntõt (AP)



Kemény pályán azonban Djokovics tűnik esélyesebbnek, mi több: a spanyol Carlos Moya elleni csütörtöki negyeddöntőben is igazolta, hogy a végső győzelme sem elképzelhetetlen. A szerb tehetség kevés hibával játszott, miközben 32 nyerőt ütött és kilenc ászt is beszervált a két szoros, egy sima szettet magába foglaló összecsapáson. „Moya remekelt ezen a tornán, de szerencsére jól teniszeztem, és legyőztem őt. A második szett rövidítésében szerencsém is volt, a folytatásban pedig nagyon jól ment a játék” – így Djokovics, aki a Roland Garosn és Wimbledonban is eljutott az elődöntőig.

A vegyes párosok között avattak először bajnokot Flushing Meadowsban: a versenyszám fináléját a fehérorosz Viktoria Azarenka és Max Mirnyij nyerte a Meghan Shaughnessy, Leander Paes amerikai, indiai kettős ellen.

US Open, Flushing Meadows
Férfi egyes, negyeddöntő:

Djokovics (szerb, 3.)-Moya (spanyol, 17.) 6:4, 7:6, 6:1
Ferrer (spanyol, 15.)-Chela (argentin, 20.) 6:2, 6:3, 7:5

Vegyes páros, döntő:
Azarenka/Mirnyij-Shaughnessy/Paes 6:4, 7:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik