Élet-Stílus

Újra itt a Trabant

A Herpa modellgyártó cég megvette a Trabant név jogát, a Frankfurti Autószalonon pedig be is mutatják az első új Trabi-tanulmányt.

Az 1957 és 1991 között mintegy 3,7 millió példányban eladott keletnémet csoda újjáéledhet. A német Herpa makettgyártó cég 1990 óta gyártja a kis Trabikat, most pedig, a márka novemberi, 50. születésnapjára nagy dobással készül.

A cég megvásárolta a Trabant név jogait és elindította az “initiative newTrabi”-t (“újTrabi kezdeményezés”), amelynek keretében az NDK-s “papírjaguár” feltámasztásán dolgozik. A munka első eredményével a Frankfurti Autószalonon találkozhat a nagyközönség, a Herpa ugyanis a nagyok között állítja ki az egyelőre 1:10 arányú Trabi-tanulmányát.


Újra itt a Trabant 1

Papírjaguár – KÉPEK


“A kezdeményezéssel a Trabit új formában újra az utcákra szeretnénk vinni, folytatva ennek a kultusztárgynak a történetét. Minél több ember véleményére is kíváncsiak vagyunk, amelyeket fel is használunk az új Trabi alakításában, mert ez egy igazi emocionális autó” – mondja a projekt vezetője.

Ha az egyelőre igazán kicsi kisautó fogadtatása sikeres lesz, a német cég a sorozatgyártást is szeretné elindítani. Természetesen ehhez már egy komoly autógyár partnerként való belépése is szükséges lenne, ami egyelőre a jövő zenéje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik