Élet-Stílus

Olasz sikerrel kezdődött a Vuelta

Az olasz Daniele Bennati győzelmével kezdődött a 62. Vuelta a Espana spanyol körverseny. Bodrogi László 137. lett az első szakaszon.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

A 62. Vuelta a Espana mezőnye Vigo környékén 153 kilométert teljesített a nyitó etapon, amely a két harmadik kategóriás hegyet leszámítva nem volt különösebben nehéz, és ahogy az várható volt, mezőnybefutó döntött a szakaszgyőzelemről. Hárman próbálkoztak szökéssel, az egyik emelkedőn Serafín Martínez aztán ellépett két társaitól, ám később felzárkózott hozzá a francia Jérémy Roy, a mezőny azonban az utolsó 10 kilométeren befogta őket.

A sprintbefutót a Tour-on két szakaszt nyerő olasz Daniele Bennati nyerte, mögötte a spanyol Oscar Freire és az olasz Alessandro Petacchi ért célba a második, illetve harmadik helyen. A mezőny egyetlen magyarja, Bodrogi László a 138. lett a győztessel azonos idővel. Vasárnap Allariz és Santiago de Compostela között 148,7 kilométer leküzdése vár a résztvevőkre. Az amerikai Thomas Danielson már nincs versenyben, bukása miatt visszalépett.

Vuelta, 1. szakasz, Vigo-Vigo, 153 km:
1. Daniele Bennati (olasz, Lampre) 3:43:09
2. Oscar Freire (spanyol, Rabobank) a.i.
3. Alessandro Petacchi (olasz, Milram) a. i.

137. Bodrogi László (Crédit Agricole) a i.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik