Élet-Stílus

Gomez-McCall visszavágó várható

Az Arena Box-Promotion vezetője, Ahmet Öner „fondorlatos” módon igyekszik létrehozni az Oliver McCall-Juan Carlos Gomez összecsapást: a WBC kötelezte McCallt, védje meg nemzetközi-bajnoki címét.

Ritkán fordul elő, hogy valamelyik „kisvilágbajnoki” címmérkőzés rendezési jogáért versenytárgyalást írjanak elő, de a McCall-Gomez meccs esetében már meg is történt a tendereztetés. Ennek értelmében az Arena Box-Promotion 550 ezer dollárért rendezhet, amit 70-30 %-os arányban kell megosztani a bokszolók között, és természetesen a címvédő McCall szakíthatja a többet, egészen pontosan 385 ezer dollárt.

„McCallnak most tíz napon belül nyilatkoznia kell, hogy akarja-e a mérkőzést” – mondta Ahmet Öner. „Ha nem áll ki Gomez ellen, elveszti az övet.”

„Ez nagyszerű! Ha legyőzöm McCallt, közelebb kerülök az álmomhoz: a nehézsúlyú világbajnoki címhez” – nyilatkozta Juan Carlos Gomez (42-1-0), aki két éve egyszer már összecsapott az amerikaival, de hiába győzött, később kokainfogyasztás miatt törölték a végeredményt. Gomez mindvégig tagadta a bűnösségét.

Az egykori cirkálósúlyú világbajnokkal kapcsolatos hír, hogy felvette az iszlám vallást, és „nagy médiaérdeklődés mellett” Hamburgban egy nőgyógyászati klinikán átesett egy kisebb beavatkozáson, új vallásának tanai szerint.

A bokszoló nemrég török állampolgárságért is folyamodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik