Élet-Stílus

Sevilla: elhunyt Antonio Puerta

Kedd délután elhunyt Antonio Puerta. A Sevilla játékosa hétfőről keddre virradóra kritikus állapotba került, s bár az orvosok mindent megtettek érte, teste feladta a küzdelmet.

Hétfőről keddre virradóra tovább romlott Antonio Puerta állapota. A Sevilla játékosa a Getafe elleni, hazai bajnoki mérkőzésen elvesztette az eszméletét – s az orvosok szerint kritikus sztázisba került.


Dr Francisco Murillo, az osztály vezetője, illetve a kezelőorvos José Miguel Cisneros kedd koradélután már arról számolt be, hogy a kétszeres szívleállás miatt a játékos agya is megsérült:
„Antonio Puerta hogyléte sajnos nem javult. A hosszas szívroham miatt sérültek az agy egyes területei, ráadásul további szervi sérüléseket is észleltünk. A páciens állapota kritikus.”


Sevilla: elhunyt Antonio Puerta 1

Egész Spanyolország lélegzetvisszafojtva szorított a fiatal játékosért


A futballista a szombat esti találkozó 35. percében esett össze a pályán. Csapattársai siettek a segítségére, megakadályozva, hogy lenyelje a nyelvét. Puerta visszanyerte eszméletét és segítséggel ugyan, de a saját lábán hagyta el a játékteret. Később az öltözőben azonban ismét elájult, újra kellett éleszteni.

A 22 éves labdarúgót az újraélesztést követően a Virgen del Rocio kórházba szállították, mesterséges kóma alatt tartották, a gyógyintézet intenzív osztályán lélegeztető géppel próbálták elejét venni a komplikációknak – az orvosok sajnos alulmaradtak a küzdelemben.

A spanyol csapatok többsége, valamint a szurkolók is együttérzésüket fejezték ki, sőt, egész Spanyolország szorított lélegzetvisszafojtva a fiatal játékosért; hiába.


Sevilla: elhunyt Antonio Puerta 2

Antonio Puerta egyszeres spanyol válogatott volt


Elmarad az AEK-Sevilla BL-selejtező

A Sevilla csapata jelenleg Athénban tartózkodik, ahol az AEK elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára készül. Az UEFA Kupa címvédőjének játékosai azonban lélekben csapattársukkal voltak, s a RadioMarca információi szerint a klub vezetősége megpróbálta elérni, hogy az európai szövetség halassza el a mérkőzést. Az UEFA a sajnálatos történések miatt elfogadta az andalúz egyesület érvelését. A találkozót hétfőn pótolják be, így elmarad az aznapra tervezett Osasuna elleni bajnoki mérkőzés. Ugyanakkor a pénteki, AC Milan elleni Európai Szuperkupa-találkozót lejátsszák.


Sevilla: elhunyt Antonio Puerta 3

Puerta rövid karrierje csúcsán az UEFA Kupa-siker után


Az olaszok szinte azonnal reagáltak a tragédiára, osztozva a spanyolok gyászában, egyben felvetve a szuperkupa-találkozó elhalasztásának lehetőségét.
“A Milan elnöke, igazgatója, stábja, teljes csapata és minden alkalmazottja siratja az elhunyt Antonio Puertát, továbbá együttérzéséről biztosítja a sevillai barátokat, valamint a játékos családját. A Milan kész elfogadni az UEFA bármely döntését, amely az Európai Szuperkupa-mérkőzés lejátszására, illetve esetleges elhalasztására vonatkozik” – áll a Bajnokok Ligája-győztes olasz csapat hivatalos közleményében.

Gyászol a futballvilág

William Gaillard, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szóvivője elmondta: a pénteki Szuperkupa-döntő előtt természetesen megemlékeznek a játékosról, ugyanakkor a szervezet azt is elfogadná, ha a Sevilla játékosai nem akarnának pályára lépni.

A fiatal játékos holttestét hamarosan a Sanchez Pizjuan stadionba szállítják, ahol a szurkolók leróhatják kegyeletüket, s ezt fogja tenni Ángel María Villar, a spanyol szövetség elnöke, valamint Luis Aragonés szövetségi kapitány is, akik már elindultak Sevillába, hogy megemlékezzenek Puertáról. A temetésre csütörtökön kerül sor.
“Szörnyű pillanatokat élünk meg. Talán egyszer majd tudok nyilatkozni erről az ügyről, de jelenleg erre képtelen vagyok” – mondta Jose Maria del Nido, a Sevilla elnöke.

A 22 éves Puerta és barátnője szeptemberre várták első gyermeküket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik