Élet-Stílus

Nagyon megújul a Fiesta

A korábbi, még csak kiszivárogtatott vázlatokat követően már hivatalos képeket nézhetünk a Frankfurtban bemutatkozó Fiesta-tanulmányról.

Robosztus, sportos és a jövőbe mutató – röviden ilyen a Ford Fiesta új tanulmány-verziója. A koncepciót a Frankfurti Autószalonon mutatja meg a Ford a nagyközönségnek, de hivatalos fényképeken már most is nézegethetjük.

Ami egyértelműen látszik, az az, hogy a Fordnál nem egy színtelen-szagtalan tucatautó tervezésére törekedtek, az ún. kinetikus dizájn irányvonal – az új SUV, a Kuga is ezzel a koncepcióval készült – merészen keveri a robosztus, erőt sugárzó tömeget a dinamikus, sportos vonalakkal.


Nagyon megújul a Fiesta 1

XXI. századi (vezess.hu)


Az autó elejét a tekintélyes méretű hűtőrács és a felfelé húzott lámpák uralják, oldalról az emelkedő övvonal ad tömeget, és a hátsó lámpák is nagyon karakteresek. A belsőre is figyelmet fordítottak a tervezők, vörös fényeivel és a kinetikus dizájn lendületes vonalaival kimondottan futurisztikus hatást kelt. A panorámatető sem igazán hétköznapi, de ez a szériamodellen feltehetőleg már nem fog szerepelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik