Élet-Stílus

Lezárják az M7-es egy szakaszát

Burkolatfelújítás miatt lezárják az M7-es autópálya 12-es és 17-es kilométerköve közötti szakaszát a Balaton irányába szerdán délben. A forgalmat előreláthatólag három-négy hétig az M1-es sztrádára és M0-ás autóútra terelik.

Az autópálya budapesti kivezető szakaszán ebben az időben várhatóan torlódásokra lehet számítani. A felújítás az M1-M7 közös szakaszának elválási pontjától majdnem Érdig tart, a beruházás 270 millió forintba kerül, és a munkálatokat két szakaszban végzi a kivitelező.

Az első, mintegy tíz napig tartó időszakban lezárják a teljes jobb oldali pályát. A forgalmat az M1-M7 közös szakasz végénél három szűkített sáv továbbvezetésével az M1-es autópályára irányítják. A járművek az M0-ás autóúton térhetnek vissza az M7-es autópályára.

A második periódus szeptemberben kezdődik, ekkor a forgalmat részben továbbra is az M1-es autópályára terelik, részben az M7-es autópálya előző sávján vezetik tovább, majd a 13-as kilométerszelvénynél a bal pályára irányítják. Az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalára való visszatérés az első esetben az M0-ás autóúton, a második esetben a 17. kilométernél lesz lehetséges.

Mivel a beruházás a törökbálinti csomópont felhajtó ágának burkolatcseréjére is kiterjed, ezért annak jobb oldalát is lezárják a munkálatok teljes idejére. Az ÁAK arra is felhívta a figyelmet, hogy az 1-es útról nem lehet majd visszatérni az M0-ás autóútra, csak Biatorbágy felé hajthatnak tovább az autósok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik