Élet-Stílus

Lezárták a Szabadság hidat

Keddtől jelentős forgalomkorlátozásokra és dugókra kell felkészülniük az autósoknak.

Új villamos vonal beüzemelésével és a Combinók számának növelésével próbálja orvosolni a főváros a Szabadság híd lezárása utáni helyzetet. A megújult hidat 2008. október 30-án adják vissza a forgalomnak.

A felújítás során megerősítik az acélszerkezetet, a vasbeton pályákat, kijavítják a pilléreket és hídfőket. Átépítik az útpályát, a gyalogjárdát, rekonstruálják a műemlékeket, új díszkivilágítást építenek ki. A felújítás költségei tervek szerint mintegy 5 milliárd forintba kerülnek. A hidat utoljára 1980-ban újították fel.



Lezárták a Szabadság hidat 1

Erre a pillanatra jövõ októberig várni kell (fotó: MTI)


A Szabadság híd lezárása megváltoztatja majd a dél-budai tömegközlekedést is. A híd lezárása miatt a kiskörúton ideiglenesen nem közlekednek a 47-es és 49-es villamosok. A 18-as villamos Hűvösvölgy és Savoya park között meghosszabbított útvonalon közlekedik majd. Az 56-os villamos vonala is meghosszabbodik: Hűvösvölgy és Budafok, Városház tér között szállítja az utasokat. A két vonal átveszi a 47-es villamos dél-budai funkcióját.

Új villamosjárat is indul: a 41A villamos a Batthyány tér és Forgalmi utca között jár majd a munkanapokon. Mivel a kiskörúti villamosforgalom megszűnése miatt valószínűleg nőni fog a nagykörúti villamosforgalom, ezért a BKV a 28 Combino helyett 34-et üzemeltet majd augusztus 21-től. A szeptember 3-i iskolakezdés után minden nap 38 szerelvény közlekedik majd a körúton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik