Élet-Stílus

Elkészült a Hegyalja út felújítása

A Hegyalja úton befejezték a munkát, de még augusztusban 10 helyszínen folytatják a fővárosi útfelújításokat.

A fővárosi önkormányzat ez évi több mint 100 kilométeres útfelújítási programja keretében augusztus 18-ig mintegy 49 kilométernyi út kapott új burkolatot – jelentette ki Demszky Gábor a most befejeződött Hegyalja út felújításának helyszínén tartott szombati tájékoztatóján.

A főpolgármester elmondta, hogy a főváros idén záruló első hároméves útfelújítási programjában megújítják a fővárosi tulajdonú 1.000 kilométeres úthálózat mintegy 40 százalékát. Az önkormányzat jövő évtől újabb hároméves programot indít, s azt tervezik, hogy évente 100 kilométer körüli utat korszerűsítenek – tette hozzá.

Demszky Gábor közölte, hogy jelenleg hat úton dolgoznak, s augusztusban újabb 10 helyszínen kezdődnek meg a munkálatok. Rövidesen hozzálátnak az Árpád híd burkolatának teljes körű megújításához is. Itt a munkálatokat várhatóan szeptember elején kezdve, két hétvégén cserélik ki a régi aszfaltréteget.

A főpolgármester elmondta azt is, hogy szeptemberre 65 úton fejeződik be a felújítás. Ezt követően azokon az utakon dolgoznak majd a burkolatfelújítók, ahol addigra lezárulnak a közmű-rekonstrukciók. Az idén várhatóan 10 milliárd forint körüli összeget költ a fővárosi önkormányzat az utak korszerűsítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik