Élet-Stílus

Világbajnoki meccsre áhítozik David Tua

Igencsak lassú a visszatérése a súlycsoport élvonalába a nehézsúly talán legnagyobb ütőerővel megáldott bokszolójának, David "Terminator" Tuának, aki vasárnap hajnalban az Utah állambeli Sandyben lép kötelek közé.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

A 34 éves bokszoló 2003 és 2005 között a bíróságon küzdött a menedzsereivel, és nem az ellenfeleket aprította a szorítóban. Amikor visszatért, csak árnyéka volt régi önmagának, nyilvánvaló volt, hogy rögös út vezet fel újra a csúcsra. A rögös utat sok mérkőzésnek kellett volna szegélyezni, azonban 2 és fél év után csak a 6. összecsapása következik, ráadásul megint hat hónapot kihagyott a nyugat-szamoai klasszis.

“Most jött el az a pont a karrieremben, amikor minden mérkőzés világbajnoki összecsapással egyenértékű fontosságú” – mondta David Tua. “Már alig várom, hogy másodjára világbajnoki mérkőzésen léphessek kötelek közé, mert azt biztosan meg fogom nyerni. És nekem van még 3-4 évem, hogy csúcson legyek.”

A vasárnap hajnali összecsapáson a mexikói Saul Montana (48-14-0) lesz az ellenfele, aki még 1993-ban félnehézsúlyban bokszolt világbajnoki összecsapást Virgil Hill ellen – sikertelenül. “Neki 42 kiütése van, de én keményen készültem, pszichikailag és fizikailag is rendben vagyok. Arra készülök, hogy kiütöm őt” – zárta gondolatait Tua.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik