Élet-Stílus

Rossi: nem vagyok adócsaló

Ártatlanságát hangoztatja az olasz Valentino Rossi, a MotoGP első számú sztárja, akin az olasz adóhatóság 112 millió eurót akar behajtani, mivel a gyanú szerint 2000 és 2004 között keletkezett jövedelméből kereken hatvanmillió eurót nem vallott be.

Kapcsolódó linkek


motogp.lap.hu
sport.lap.hu


„A szakértőim biztosítottak afelől, hogy mindenben korrektül jártam el. Tiszta a lelkiismeretem, nem vagyok adócsaló, hamarosan elül a dolog” – jelentette ki a hétszeres világbajnok, aki 2000-ben állítólag éppen a jobb adózási feltételek miatt költözött Nagy-Britanniába, ám a vád szerint valójában továbbra is hazájában, Itáliában él.

„Ez sem igaz! Hét éve Angliában élek, és ez nem egy Disney-park vagy éppen adózási paradicsom, azért választottam Londont, mert szeretek itt lenni, de a munkám szempontjából is jobb ez a hely” – mondta a Doktor becenévre hallgató klasszis motoros.

Az olasz adóhatóság a hónap elején indított vizsgálatot az ügyében. A gyanú szerint 2000 és 2004 között jövedelméből hatvanmillió eurót nem vallott be sem az olasz, sem pedig a brit adóhatóságnak. Ha a gyanú beigazolódik, komoly büntetésre számíthat.

A mindig még csak 28 éves Rossi a 125-ös, illetve a 250-es géposztályban is nyert már világbajnokságot, a királykategóriában pedig 2001-től sorozatban ötször diadalmaskodott. Jelenleg a második helyen tanyázik az idei világbajnoki sorozatban a MotoGP-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik