Élet-Stílus

Bezár egy benzinkúthálózat

Több mint kétmilliárdos tartozással a háta mögött felszámolás alatt áll a Hungaronafta Kft., amely 2000-ben közös benzinkúthálózat-céget hozott létre a Magyar Autóklubbal – írja a Népszabadság.

Az elmúlt években, csúcsidőszakban majdnem ötven “olcsó” kutat magáénak mondó Klubpetrol Kft. a jelek szerint szintén a végét járja. A kutak némelyike működik ugyan, még talán a zászló is ott lengedez; a hálózathoz azonban jószerével semmi közük, mivel már nem kapnak onnan üzemanyagot.

A Hungaronafta legnagyobb hoppon maradt hitelezője az APEH, amely milliárdos adótartozásnak ütheti bottal a nyomát. Az Erste Bank, valamint a vám- és pénzügyőrség szintén több mint félmilliárd forinttal ragadt benn. Számtalan kisebb cég is verheti az ajtót: a felszámolást végül a Total Hungária kétmilliós lejárt számlája miatt rendelték el.

A közepes méretű kúthálózat mögött ráadásul nem áll megfelelő mennyiségű saját tartály, üzemanyag, szállítóautó és benzinkút sem. A többmilliárdos tartozással szemben jelenleg csupán egy 15 millió forintos értékű “mobil benzinkút”, egy autó és néhány tízmilliónyi követelés áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik