Élet-Stílus

Hepatitis fertőzött a világbajnok Csagajev?

Egy héttel ezelőtt került bejelentésre, hogy az október 13-ára meghirdetett nehézsúlyú WBO/WBA címegyesítő világbajnoki összecsapás Ruszlan Csagajev és Szultan Ibragimov között elmarad, az üzbég kiválóság rejtélyes gyomorproblémája miatt.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Mindeddig nem derült arra fény, hogy Ruszlan Csagajev (23-0-1) konkrétan milyen problémával küzd, de egy olasz szaklap szerint, az WBA világbajnoka hepatitis B vírussal fertőződött meg, azaz fertőző májgyulladásban szenved. Mindezt az Universum Box-Promotion hivatalosan még nem ismerte el.

Ez a betegség hosszú lefolyású, nem egykönnyen gyógyítható kór, amely leggyakrabban nemi úton tered, de nem kellően steril kórházi körülmények között, vér útján is fertőz, valamint természetesen az intravénás kábítószer-élvezők is veszélyeztettek. A hepatitis B gyakran súlyos, visszafordíthatatlan folyamatokat indít el a máj működésében, így még azt sem lehet megmondani, hogy az óriás Nyikolaj Valujev legyőzésével áprilisban WBA világbajnoki címet szerzett Csagajev egyáltalán folytathatja-e a pályafutását.

A WBO (Boksz Világszervezet) nehézsúlyú világbajnoka, az orosz Szultan Ibragimov (21-0-1) Csagajev helyett a négyszeres nehézsúlyú világbajnok bokszlegendával, a 44 éves Evander Holyfielddel csap össze az eredeti időpontban, az orosz fővárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik