Élet-Stílus

Holyfield: elverem a kelet-európai bandát

Ruszlan Csagajev váratlan kiesésével megnyílt az út a legendás Evander Holyfield számára, hogy 44 évesen, egyedülálló módon ötödszörre is felülhessen a nehézsúly egyik trónjára.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Evander Holyfield nagyon is komolyan gondolja, hogy negyven év fölött is van élet a nehézsúly elitjében. A korábbi vitathatatlan cirkálósúlyú és nehézsúlyú bajnok alig egy éve kezdte meg visszakapaszkodását a királykategória csúcsára, s október 13-án máris lehetőséget kap, hogy ötödszörre is címet szerezhessen a nagyfiúk között.

Mindehhez persze a dolgok szerencsés/szerencsétlen alakulására volt szükség, a várva-várt címegyesítés a WBO-bajnok Szultan Ibragimov és a WBA övét birtokló Ruszlan Csagajev között ugyanis az utóbbi gyomorpanaszai miatt hiúsult csak meg. Ibragimov csapata eleve tervbe vette a Holyfield elleni címvédést, így a szóbeli megegyezés alig pár órával az üzbég kiesése után megköttetett, s a szerződések aláírására is hamarosan sor kerül. Evander tehát október 13-án, Moszkvában ismét világbajnoki övért húzhat kesztyűt!

“Nagyon várom már ezt a mérkőzést. Szeretném megköszönni Istennek a lehetőséget, hogy ismét megpróbálhatok felülni a nehézsúly trónjára. Nem érdekel, hogy hol lesz a meccs, képes vagyok bárhol megcsillogtatni képességeimet, legyen szó az Egyesült Államokról, Moszkváról vagy a világ bármely részéről.” – nyilatkozta Holyfield az októberi csatáról.

“Kiválóan érzem magam, tökéletes felkészüléssel várom a nagy napot és minden energiámmal Szultan Ibragimovra koncentrálok. Nem kételkedem abban, hogy képességeim segítségével meg fogom nyerni ezt a találkozót. Rendkívüli módon tisztelem Szultant. Ő is egy harcos, akárcsak én, s az összecsapásunk egy remek adok-kapok lesz a rajongók legnagyobb örömére. Nem hiszem, hogy ez lesz az utolsó világbajnoki lehetőségem. Egyesíteni fogom a nehézsúly trónjait, elverem a kelet-európai bandát és visszahozom Amerikába az övet!” – tette hozzá harciasan a veterán öklöző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik