Élet-Stílus

Elkezdődött két budai csomópont felújítása

Újabb útfelújításokat kezdtek Budapesten: dugóra számíthatnak a Moszkva tér környékén, valamint hétfőtől a BAH-csomópontnál is. Többségében nemcsak az utat javítják, hanem a közműveken is munkálatokat végeznek.

Hétfőn kezdődött a Csaba utca felújítása a Várfok utca és a Városmajor utca között, valamint a Krisztina körút felújítása a Szilágyi Erzsébet fasor és az Attila út között.

A szegély- és előkészítő munkálatokat követően kezdik meg a burkolat marását. A rekonstrukció során a szegélyeket átépítik, a buszmegállókat erősített szerkezettel újjáépítik, aszfaltoznak, és átadják az utat a forgalomnak. A felújítás során fenntartják a forgalmat, sávszűkületre és szakaszos sávlezárásra kell számítani. Az útvonalakon tilos parkolni, a maximálisan megengedett sebesség 30 km/h. A felújítás várhatóan augusztus 15-ig tart.


Elkezdődött két budai csomópont felújítása 1

Moszkva téri felújítások (terkep24.hu)



A tűzijátékra kész

A Hegyalja út felújítása az Avar utca és a BAH csomópont között szintén hétfőtől okozhat fennakadásokat. Itt ráadásul a Fővárosi Vízművek is dolgozik a szakaszon, a munkálatokat összehangoltan végzik. Hétfőtől a BAH-csomóponttól az Avar utca irányában csak 1 sáv, míg a másik irányban kettő járható. A Hegyalja út különösen forgalmas út, így a felújítás várhatóan nagy torlódásokkal jár, a munkálatok azonban az augusztus 20-i ünnepségig befejeződnek.

Megkezdődött a Városligeti fasor felújítása is. Az útfelújítás a Dózsa György út és a Bajza utca között zajlik. Hamarosan megkezdődnek a Bajza utca és a Rottenbiller utca között a gázvezeték-rekonstrukciós munkák. Sávlezárásra és útszűkületre kell számítani. Különösen fontos, hogy a terelőszigeteken is tilos parkolni, mivel itt kezdik a bontási munkálatokat.

További, a közlekedés helyzetét leginkább befolyásoló váratlan eseményekről, balesetekről, torlódásokról kaphat folyamatos tájékoztatást a FigyelőNet Útinform rovatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik