Élet-Stílus

Erik Morales vesztett, de nem kapott ki

A mexikói Erik Moralesnek nem sikerült a bravúr, nem lett a negyedik súlycsoportban is világbajnok. Vasárnap hajnalban vereséget szenvedett a WBC könnyűsúlyú címvédő amerikai David Diaz ellen.

A mérkőzésen első pillanatától egyértelmű volt, hogy ez a Morales már nem az, amelyik több súlycsoporton átgyalogolva lett világsztár, ugyanis elég fásult bunyós benyomását keltette a ringben, ütései lassúak voltak, a területet is átengedte ellenfelének. A nyitó felvonás végén meg is rendült a mexikói, de a rárontó Diaz bizony nagyot koppant, Morales egy szűk, állkapocsra mért horoggal padlóra küldte.

A következő menettől kezdve szinte ugyanaz volt a képlet, a fizikailag tökéletesen felkészült Diaz végig támadott, Morales hátrált, de közelharcban a köteleknél vagy egy lefordulás után igyekezett midig visszatámadni. A címvédő ütött többet, de Morales volt a hatékonyabb, főleg a balkezes feltartó egyenesei értek gyakran célt, Diaz jobb szeme a mérkőzés közepétől egyre siralmasabb állapotba került.

A kiegyenlített mérkőzést láthatott a közönség, de a hajrá utolsó meneteit David Diaz (33-1-1) bírta jobban szuflával, minden energiáját mozgósította a győzelem érdekében. Talán ezek a felvonások döntöttek, hiszen egyhangú pontozással – 114-113, 115-113 és 115-112 arányban – megnyerte az összecsapást, és megtartotta világbajnoki címét. Azt a címet, amit nem is olyan rég Joel Casamayortól elvettek, és amit legközelebb kötelező jelleggel pont a kubai ellen kell megvédeni.

Erik Morales (48-6-0) számára minden bizonnyal ez volt az utolsó alkalom a bizonyításra, ő maga is azt mondta az összecsapás után, hogy nem valószínű, hogy folytatja. Veresége ellenére az utókor csupa szépre és jóra emlékezhet vele kapcsolatban, hiszen kevés olyan ökölvívó egyéniség van a földön, mint amilyen a mexikói legenda; három súlycsoportban, nagyharmat-, pehely- és nagypehelysúlyban volt világbajnok, és feledhetetlen csatákkal ajándékozta meg a sportág szerelmeseit.

Vb-címmeccsek, Chicago

IBF, papírsúly:
Ulises Solis (mexikói)-Rodel Mayol (Fülöp-szigeteki) TKO a 8. menetben
WBC, könnyűsúly:
David Diaz (amerikai)-Erik Morales (mexikói) – pontozással győzött (114-113, 115-113, 115-112)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik