Élet-Stílus

Forma-1-esek a Lánchídon – Képgaléria

Csütörtökön utcai és légi parádé vezette fel a pénteken kezdődő, 22. Forma-1-es Magyar Nagydíjat: Besenyei Péter repülős bemutatója előtt és után versenyautók hajtottak keresztül a budai alagúton és a Lánchídon. Az eseményre több tízezren voltak kíváncsiak.

Előbb dakaros felvonulásra került sor, a leghíresebb sivatagi raliverseny budapesti rajtjáért zajló kampány jegyében Szalay Balázs és Palik László is autóba ült, a motorosokat a kétszeres Dakar-győztes francia Cyrill Despres és Varga Ákos képviselte.

Ezt követően Mark Webber a Red Bull Racing, Gerhard Berger és Vitantonio Liuzzi pedig a Toro Rosso Forma-1-es versenyautóját mutatta be a nézőknek. A kocsik Budáról indultak, áthajtottak az alagúton, a Lánchídon, majd a Roosevelt téren megfordulva visszatértek Budára.


Forma-1-esek a Lánchídon – Képgaléria 1

Forma 1-esek a Lánchídon – FN KÉPGALÉRIA (kattintson a képre!)



A folytatásban Besenyei Péter tartott bemutatót, amelynek során megismételte korábbi bravúrját és többször átrepült gépével a Lánchíd alatt, valamint látványos orsókat hajtott végre. A műrepülő világbajnok az eredeti program szerint kirepült volna az alagútból, ám a Polgári Légügyi Hatóság ezt a mutatványt nem engedélyezte.

Besenyei visszatért a tököli reptérre, hogy felvegye Bochkor Gábort, ezalatt három veterán Forma-1-es versenyautót csodálhatott meg a közönség. Az 1971-es Surtees és a két Tyrrell leparkolt a Magyar Tudományos Akadémia előtt. Majd Palik László, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója következett, aki a Red Bull Racing csapatának egyik kocsijával száguldozott. Miközben keresztülhajtott a Lánchídon, Besenyei immár Bochkor társaságában is átrepült a híd alatt.

Zárásként Liuzzi és Webber ismét áthajtott a hídon és leparkolta a két versenygépet az MTA épülete előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik