Élet-Stílus

Roy Jones: Madár a célkeresztben

Roy Jones Junior ősszel ismét kötelek közé lépne, promótere szerint az első számú ellenféljelölt a WBO félnehézsúlyú bajnoka, Erdei Zsolt.

Kapcsolódó linkek


profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu




Murad Muhammad promóter szerint Roy Jones Junior november 3-án, 10-én vagy 17-én bokszolna. Az első számú jelölt állítólag a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú bajnoka, Erdei Zsolt, ugyanakkor szó van még egy Glen Johnson elleni visszavágóról, valamint egy Felix Trinidad elleni szupermeccsről is.

Tengerentúli vélemények szerint problémát jelenthet Erdei „Madár” Zsolt Amerikába vitele, ezért legvalószínűbb, hogy novemberben Johnsonnal bokszol Jones, noha ő leginkább a veretlen magyarral mérné össze erejét. „A legtöbb európai bajnok nem akar ide átjönni. Ők ott akarnak bokszolni, úgyhogy ez elég nehéz lesz” – mondta Jones tanácsadója.

McGee Wright ehhez hozzátette, vélhetően létrejön a Johnson elleni találkozó, ugyanakkor az egész tervet boríthatja, ha a visszatérő Trinidad mégis rászánja magát egy esetleges novemberi összecsapásra az eredetileg tervezett januári ringbe lépés előtt.

A 38 éves Roy Jones eddigi 55 mecséből 51-et megnyert a profik között. Az öt évvel fiatalabb Erdei még veretlen, 27 mérkőzésen győzött, a WBO félnehézsúlyú bajnoki övét nyolcszor védte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik